GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problem z Gra Final Fantasy

14.09.2003
18:53
smile
[1]

sabotage [ Pretorianin ]

Problem z Gra Final Fantasy

witam, wlasnie pozyczylem od kolegi orginalna gre final fantasy 8 i ladnie zainstalowale, ale gdy ja wlaczam to pisze mi ze mam wlozyc 1 plyte, wkladam i dalej jest to samo, gra sie nie chce uruchomic, czy wie ktos moze co jest przyczyna takiego zachowania ?? :) i czy tez mial cos takiego :) i jak mozna to repariren :)

14.09.2003
19:02
[2]

cotton_eye_joe [ maniaq ]

typowe zachowanie plyt pirackich. zobacz czy na cd1 masz katalog crack lub cos w tym stylu. albo plik uruchamiajacy gre i zamien go z oryginalnym.

14.09.2003
19:05
[3]

sabotage [ Pretorianin ]

wlasnie najsmieszniejsze jest to ze pirat to nie jest, i nie mam zadnych katalogow z crackiem, pozatym u kolegi na 98 dziala a u mnie na XP nie. Nie wiem dlaczego

14.09.2003
19:09
[4]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

a jaką płyte wkładasz? może instala a nie cd1? może wkładaj inne płyty tzn 2 lub 3, jak masz oryginała to może instrukcje poczytaj? może zainstaluj gre ponownie.

14.09.2003
19:12
[5]

sabotage [ Pretorianin ]

no wkladam dobra plyte 1, no ale ok sproboje przeinstalowac zobaczymy moze pomoze, tylko dziwne bo nawet u kolegi patrzelismy czy dziala i dzialalo, nie wiem moze dlatego ze XP

14.09.2003
19:15
[6]

_Luke_ [ Death Incarnate ]

Wyglada mi to na problemy z literkami napedow Cd-Rom... Moze zadziala gdy zmienisz litere cd-rom'u na pierwsza w kolejnosci (czyli np. masz dysk c i d oraz cd-rom e i f - plyte z ff8 musisz wlozyc do napedu cd-rom e). Wiem, ze troche zamieszalem i nawet nie wiem czy to pomoze ;)

14.09.2003
19:28
smile
[7]

sabotage [ Pretorianin ]

kurcze, przeinstalowalem i dalej to samo, nie wiem :((( a tak sie napalilem, cos mi sie wydaje ze bede sobie musial odpuscic :(

14.09.2003
19:31
[8]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

sabotage --> jak reinstall gry nie pojmógł to chyba został tylko reinstal windowsa na WinME bo ja pod WinME ff8 przeszedłem (no coż ale oryginał to to nie był..)

14.09.2003
20:12
[9]

Mastyl [ Legend ]

Albo masz zainstalowane wirtualne napędy Daemon Tools i CloneCD, które w międzyczasie zmieniły Ci litery napędów. Ja tak mam - z napędu D po zainstalowaniu róznych pierdół zrobił się napęd F.

14.09.2003
20:14
[10]

Mastyl [ Legend ]

Acha, jeszcze jedno - poszukaj na stronie wydawcy ( chyba byłe Eidos ) patchy i łatek do FF8 - może to coś da.

16.09.2003
11:00
[11]

[email protected] [ Junior ]

Jesli masz WinXP to musisz koniecznie zainstalowac Servicepack bo bez niego niektore gry nie dzialaja na xp

16.09.2003
11:30
smile
[12]

Moskito [ Centurion ]

[email protected] - a skąd ściągnąć tego serice packa? Kiedyś szukałem i jakoś niemogłem znaleść!!

16.09.2003
16:17
[13]

sabotage [ Pretorianin ]

hmm odinstalowalem daemon toolsa i nie wiem czemu ale podzialalo, calkiem mozliwe ze zmienil mi nazwe cdroma tak jak mowiliscie,no nic, jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc :) ide grac :D

16.09.2003
16:20
[14]

Mastyl [ Legend ]

Ha, no to ciesze sie ze trafiłem :)

A servicepack sciaga sie ze strony Microsoftu... --->

16.09.2003
16:24
smile
[15]

_Luke_ [ Death Incarnate ]

Mastyl --> ale ja bylem szybszy :)

16.09.2003
16:36
[16]

sabotage [ Pretorianin ]

panowie nie ma sensu sie klocic kto byl 1, wazne ze dziala :) i jest dobrze :) jeszcze raz dzieki

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.