GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problem - Windows XP+modem

24.08.2003
21:12
smile
[1]

Glavi [ Pretorianin ]

Problem - Windows XP+modem

Siedzę właśnie na kompie u znajomego, ale strasznie mnie (i jego ;-) ) wkurza "mały" problem.

Otóż po zainstalowaniu u niego cyfrowego modemu RSV ISDN (wcześniej używał analoga) nagle siadł mu komp.
A dokładniej "totalnie" walneła grafika - obraz przy przwijaniu jakiegokolwieg dokumentu czy strony przesuwa się "kawałek po kawałku", a nie płynnie jak poprzednio.
Sprzęt wydaje się OK - Athlon 1700, 400 MB RAM 266.

Wie ktoś co tu przeszkadza? Bo przed zainstalowaniem RSV wszystko było OK, więc wydaje się że to jest przyczyną.

Dzięki

24.08.2003
21:16
[2]

@[email protected] [ ]

Kawalek po kawalku? Tak sie dzieje jak nie sa zainstalowane stery do grafy. Wiec moze jakims cudem sterowniki do karty graficznej sie usunely?

24.08.2003
21:22
[3]

Dunkan Mlodszy [ Majonez Kielecki ]

Wyglada mi na to ze plyta glowna nie akceptuje ci tego cyfrowego modemu, moze flashowanie biosu pomoze

24.08.2003
21:23
smile
[4]

Glavi [ Pretorianin ]

@[email protected] ---> Ale mój znajowmy to jest ... hmm hmm ... lamer pierwszej wody i jemu to instalował jakiś informatyk z jego firmy, więc powinien gość się znać... ;-(
Czy sądzisz że reinstalacja tych sterów wystarczy - bo nie chcę mu skopać jeszcze bardziej ...

24.08.2003
21:24
[5]

Glavi [ Pretorianin ]

Dunkan Mlodszy ---> Ops - a co to flashowanie biosu ???

24.08.2003
21:36
[6]

Glavi [ Pretorianin ]

Właśnie się dowiedziałem, że kiedy instalowano mu ten modem cyfrowy to był poza domem, więc nie wie co się działo "podczas".
Może więc być że skopano te sterowniki karty - to jest możliwe

Dunkan Mlodszy ---> Napisz co to flashowanie biosu - sterowników nie mam pod ręką by nadpisać, ale może flash'owanie da się zrobić na miejscu by sprawdzić .

24.08.2003
21:54
[7]

@[email protected] [ ]

Glavi ---> Dukan ma na mysli upgrade BIOSu. IHMO to nie jest potrzebne. Sadze, a raczej jestem pewien, ze instlacja sterow pomoze.
Dukan ---> Gdyby plyta nie akceptowala tego modemu to w ogole by6 nie dzialal :)

24.08.2003
21:55
smile
[8]

Glavi [ Pretorianin ]

Ludzie - PLEASE
Obiecałem że mu pomogę, podajcie rękę bliźniemu, niech mi potem nie mówi, że na nic się zdały "nasze" wysiłki

!!!
;-))

24.08.2003
21:56
[9]

Glavi [ Pretorianin ]

@[email protected] ---> THX. Każe mu pościągać stery

24.08.2003
22:00
[10]

Lomaxy [ Centurion ]

flashowanie: to uaktualnienie biosu, a przy okazji poprawieni bledow. Jednakze watpie, zeby to pomoglo, poniewaz ten komputer jest dosc nowy. Moze sprubujcie odinstalowac stery od starego modemu i dopiero zainstalowac nowe. Jak to nie pomoze zainstalujcie nowy system.

24.08.2003
22:02
[11]

Glavi [ Pretorianin ]

no tak, w najgorszym razie to bedzie konieczna pełna reinstalka - szczególnie ze niedawno robił pełen backup, więc jest czas

25.08.2003
10:32
smile
[12]

Glavi [ Pretorianin ]

@[email protected], Dunkan Mlodszy, Lomaxy ---> Wielkie dzięki (mam nadzieję, że tu zajrzycie)
Okazalo się że ten informatyk dal ciala jak się patrzy. Rano siadłem do kompa by sprawdzić co i jak i...
jak byk napisane, że sterów nie ma!!!

@[email protected] ---> Super wyczucie - THANKS A LOT

POzdrawiam ;-))

25.08.2003
10:44
smile
[13]

@[email protected] [ ]

Glav ---> Ciesze sie, ze moglem pomoc :)

25.08.2003
14:10
[14]

Dunkan Mlodszy [ Majonez Kielecki ]

Glavi---> za wiele nie pomoglem, ale ciesze sie ze modemik dziala :)

25.08.2003
22:07
smile
[15]

Glavi [ Pretorianin ]

Dunkan Mlodszy ---> naprawde dzięki. To że akurat @[email protected] mial rację nie znaczy że nie doceniam - szczerze - próby pomocy.
I dlatego sobie cenię to forum i możliwość zapytania / wypowiedzenia się tutaj.
Jeszcze raz dzięki!!!

POzdrawiam

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.