GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problem z muzyką... POMOCY !!!

23.08.2003
17:27
[1]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

Problem z muzyką... POMOCY !!!

odrazu zaznaczam mój problem niejest banalny...
a oto i on:
jestem w posiadaniu karty SOUND BLASTER AWE 32 PNP, wczoraj podłączyłem do niego moduł wave table. i chodził ok...
wyłączyłem kąp wyjołem moduł, spisałem jedo dane, wsadziłem spowrotem i ... cisza
nie gra...
prblem jest następujący:
zasilenie na module jest, sygnał midi dochodzi. tylko linia /RESET jest ciągle w stanie niskim (powinna mieć wysoki)
jak po uruchomienu kąpa podłącze tę linię do +VCC moduł działa...
a nie moge na stałe zezworować /RESET do +VCC bo modół musi być inicjowany...
karta jest na ISA...
i to nie jest kwestia slotu, sprawdzłem odrazu..
moduł jest wsadzony dobrze, sprzwdziłem każde połączenie...
końcówka /RESET podłączona jest brezpośredni do 27 nogi układu ct1705
jeśli to poszła ta kość to sie zastrzele..

pytanie jest następujące co padło ??
modół ??
karta (jak tak to co ??) bo reszta chodzi ok tyko ta cholerna linnia..
a moż to wina windy?? (nie uruchamia poprawnie karty ??
błagam pomocy !!!

(możecie walić jezykiem technicznym, zrozumiem)
ps:sprawdzilem juz 6 zestawów sterowników....

23.08.2003
18:10
[2]

Joker__ [ Pretorianin ]

J don`t know

23.08.2003
20:27
smile
[3]

d333d333 [ Silber Kreuz ]

tak jestem tfardzielem

vvv

23.08.2003
20:29
[4]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

ludzie czy naprawde tu niema ani jednego specjalisty ????

23.08.2003
20:29
[5]

tygrysek [ behemot ]

jedyne co mogę poradzić to sprawdzić kartę na inny kompie bo prawdopodbnie elektryczność stateczna zrobiła swoje :(

23.08.2003
20:30
[6]

PAW666THESATAN [ DP Jasio aka T-666 ]

nie lepiej jak bys poszedl do serwisu... ?? :D

23.08.2003
20:31
[7]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

karta działa...
a serwis...
znacie jakiś dobry ????

23.08.2003
20:32
[8]

.Jacek 99. [ Senator ]

Znam swietny serwis - stolowy z porcelany.

Ahh prowokacja.


ehh.

23.08.2003
20:33
[9]

tygrysek [ behemot ]

fakty potrzebne

sloty ISA działają
karta bez modułu działa
karta z modułem nie działa

tak ?? dobrze rozumiem

23.08.2003
20:34
[10]

goldenSo [ AnomaliA ]

PAW---->Pojdzie do serwisu podlacza zobacza bedzie dzialac przez 30 min i dowidzenia

23.08.2003
20:35
[11]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

sloty ok
karta ok
karta z modulem ok
modul "odzyra sie jak "zezworuje" modół (co powinna robić karta...)

23.08.2003
20:36
[12]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

modul "odzywa" sie jak go "zezworuje" (co powinna robić karta...)
sorki za errora

23.08.2003
20:37
[13]

tygrysek [ behemot ]

inicjalizacja padła na poziomie windy prawdopodobnie

wywal stery, czyść rejestr bo nigdy nie wiadomo gdzie tkwii dokładnie problem

23.08.2003
20:38
[14]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

czym zczyścić rejestr po sterach ???

23.08.2003
20:39
[15]

tygrysek [ behemot ]

jest tego mnóstwo ustrojstwa do czyszczenia
ale po odinstalowaniu wszystkiego i wyjęciu fizycznym karty

23.08.2003
20:42
[16]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

te "ustrojstwa" żadko usuwają klucze odpowiedzialne za sterowniki...
potrzebny jest program specjalisktczny...

23.08.2003
20:45
[17]

tygrysek [ behemot ]

ja bym ręcznie powywalał
sprawdź nazwę pliku sterownika i poszukaj w rejestrze

PS: byłem przekonany, że te "ustrojstwa" czyszczą też takie rzeczy :(

23.08.2003
20:46
[18]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

ręcznie szukać 70 kluczy ???

23.08.2003
20:48
smile
[19]

tygrysek [ behemot ]

jak znajdziesz jeden, to masz całą grupę od razu. więc nie jest to jakieś niebotycznie trudne zadanie


bynajmniej życzę powodzenia

23.08.2003
20:52
[20]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

nie są w jednym miejscu...
kroche w konfiguracji kąpa
tdoche w dx'sie
a reszta wala sie tu i tam...

23.08.2003
20:59
[21]

tygrysek [ behemot ]

głównie chodzi o konfigutację, więc tylko te możesz wywalić zapiski

a po starcie maszynki bez karty wywal fizycznie pliki od sterów

23.08.2003
21:04
[22]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

właśnie to robie
zarz podam rezultat

23.08.2003
21:18
[23]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

brak rezultatu...
nadal modulik czaka na wyłączenie /RESET

24.08.2003
10:13
[24]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

^up^

24.08.2003
14:57
[25]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

nikt mi niepotrafi doradzić ???

25.08.2003
20:02
[26]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

ostatni up ^^^^

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.