GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kłopot z prościuteńkim skrypten PHP :)!!!!!!!!!!!!!!!!

21.08.2003
15:31
[1]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

Kłopot z prościuteńkim skrypten PHP :)!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam do was takie pytanie. Powoli zaczyam się interesowac jezykiem PHP. Zacząłem pisac swoj pirwszy skrypt. Ma on za zadania sprawdzac poprawnosc wpisanego loginu i hasla. Podesle wam kody skrypty obrazowo jak to na wygladc
pierwszy rysunek w pokazuje moja niedopracowana konsole do wpisywania loginu i hasla.

KOD ŹRÓDŁOWY (testhasla.php)


<form action="wer.php" method="post">
WPISZ SWÓJ LOGIN<BR>
<input type="text" name="login"><BR>
WPISZ HASŁO<BR>
<input type="text" name="haslo"><BR>
<input type=submit name="x" value=WYŚLIJ><BR>
</form>


Po wpisaniu haslo i loginu skrypt na sie odwolywac do innej strony PHP a mianowicie

KOD ZRODLOWY (wer.php)


<?
if($login == "grzybiarz") . if($haslo == "okno")

(patrz P.S. !)

elseif($login == "")

print("WPISZ COŚ MATOLE!!!")

?>


Problem tkwi w drugiej linijce
jak juz powiedziałem skrypt na sprawdzac i login i haslo i boli mnie to ze nie moge dac drugiej instrukcji IF <patrz przykład 2 linijka 2 (on jest akurat zły)>

P.S. JAK PEWNIE ZAUWAZYLISCIE ZABRAKLO I BLOKU KODU O TYM CO MA SKRYPT ZROBIC JEZELI WSZYSTKO HASLO I LOGIN BEDZIE OKI!! I WLASNIE MAM DO WAS DRUGIE PYT. JAK ZROBIC ZEBY PO PWISANIU HASLA STRONA SIE automatycznieZMIANIALA NA JAKIAS INNA, ODRAZU

TEN PIERWSZY KOD ZRODLOWY JEST DOBRY TAKZE GO NIE SPRAWDAZAJCIE TYLKO PODESLIJCIE MI POPRAWIONY DRUGI KOD BEDE BARDZO WDZIECZNY


GRZYBIARZ

21.08.2003
15:38
smile
[2]

Regis [ ]

W nowszych wersjach PHP zmienne przesylane w formularzach i zmienne systemowe sprawdza sie inaczej. Ponadto nie wiem co ma robic kropka w ifie

zamiast :

if ($login == "grzybiarz") . if($haslo == "okno")

powinno byc:

if ( ( $login == $_POST[grzybiarz] ) && ( $haslo == $_POST[okno] ) )

Ew. mozesz sprobowac tak:

if ( ( $login == $_POST['grzybiarz'] ) && ( $haslo == $_POST['okno'] ) )

Jedo i drugie powinno dzialac.

I dobrze radze - zapoznaj sie z manualem

21.08.2003
15:41
smile
[3]

Regis [ ]

Nie zauwazylem drugiego pytania.


JAK ZROBIC ZEBY PO PWISANIU HASLA STRONA SIE automatycznieZMIANIALA NA JAKIAS INNA, ODRAZU

Jakto jak ?

Sprawdzasz login i haslo, a potem jesli sa dobre, to w "if-ie" wstawiasz include:


if ( ( $login == $_POST[grzybiarz] ) && ( $haslo == $_POST[okno] ) ) ‹

include("strona.php");

› else ‹

echo("Zly login lub haslo");



21.08.2003
15:45
smile
[4]

Martinus [ Konsul ]

He, he.. A u mnie w treści posta pojawiły się okienka do logowania i guzik -WYŚLIJ-
Nawet ten guzik nacisnąłem

21.08.2003
15:45
smile
[5]

Regis [ ]

Sorry, ten pierwszy kod jest zle! Zaraz poprawie

21.08.2003
15:48
[6]

Regis [ ]

Martnus --> Jakos nie wierze, bo na forum musi dzialac jakas funkcja likwidujaca tagi html. odpowiednik strip_tags() z PHP

---------
JESZCZE RAZ

W nowszych wersjach PHP zmienne przesylane w formularzach i zmienne systemowe sprawdza sie inaczej. Ponadto nie wiem co ma robic kropka w ifie

zamiast :

if ($login == "grzybiarz") . if($haslo == "okno")

powinno byc:

if ( ( $_POST[login] == "grzybiarz" ) && ( $_POST[haslo] == "okno" ) )

Ew. mozesz sprobowac tak:

if ( ( $_POST['login'] == "grzybiarz" ) && ( $_POST['haslo'] == "okno" ) )

Jedo i drugie powinno dzialac.

I dobrze radze - zapoznaj sie z manualem



21.08.2003
16:29
[7]

Martinus [ Konsul ]

Regis-- naprawdę. W pracy używam Netscapa. Wchodzę na wątek - mam okienka, jak odświerzę wątek - mam skrypt.

21.08.2003
16:31
[8]

Regis [ ]

ASP jest przerabiane na HTML po stronie serwera, wiec przegladarka nie ma nic do tego - daj screena, to uwierze.

21.08.2003
16:44
[9]

Martinus [ Konsul ]

Regis--- na życzenie...

21.08.2003
16:49
[10]

Regis [ ]

No to sie admini powinni tym zainteresowac, bo wbrew pozorob jest to dosc powazna dziura w zabezpieczeniach... Wystarczy wspomniej o mozliwosci zamieszczania skryptow JS

21.08.2003
16:57
smile
[11]

Martinus [ Konsul ]

Regis-- posądziłeś mnie o kłamstwo. Oczekuję jednego z magicznych słówek...

21.08.2003
17:08
smile
[12]

Regis [ ]

Magiczne slowo? Abrakadabra ? :)

A tak na serio - sorki :)

Ale jest to sprawa conajmniej dziwna - stad moje zaskoczenie. Choc podejrzewam ze to jednak wina Netszkapy - wieczorem sprawdze zeby miec 100% pewnosci, ze to wina przegladarki :)

21.08.2003
17:11
smile
[13]

Martinus [ Konsul ]

Regis--- nie ma za co :))))
Tylko jedna sprawa- okienka mam raz na ok. dziesięć odświerzeń, w pozostałych przypadkach jest ok.

21.08.2003
17:30
[14]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

ja mam php 4.2.3 ktore mi z pewnośćąystarcza ale dzieki wan za skrytp jeszcze kiedys napeweno o cos sie was zapytam na tym watku

21.08.2003
17:36
smile
[15]

Regis [ ]

W PHP powyzej 4.2.2 bodajze wlasnie w ten sposob odwoluje sie to zmiennych:

$_SERVER[nazwa]
$_COOKIE[nazwa]
$_SESSION[nazwa]
$_GET[nazwa]
$_POST[nazwa]

Jakbys mial jeszcze pytania, to zapraszam tez na GG :)

21.08.2003
17:58
[16]

SULIK [ olewam zasady ]

Martinus - specjalnie Netszkape odpalilem - i nic :( jaka masz wersje, bo ja cos z seri 4,7 :)


btw. Znacie jakis edytor PHP dla poczatkujacych ?

21.08.2003
18:03
smile
[17]

Regis [ ]

SULIK --> Edytor dla poczatkujacych ? Tzn. ? Ja polecam praktycznie kazdy edytor, ktory jest szybki i ma kolorowanie skladni - bez tego ani rusz przy wiekszych skryptach. Podobno PHPEdit jest nbiezly, ale ja nie wiem tego na pewno, bo sam korzystam z Linuxowego gVima

21.08.2003
21:20
smile
[18]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]


<?
if ( ( $login == $_POST[admin1] ) && ( $haslo == $_POST[okno] ) );

print("WITAJ ADMINIE 1");


elseif ( ( $login == $_POST[admin2] ) && ( $haslo == $_POST[okno1] ) );

print("WITAJ ADMINIE @")




else

PRINT("ZLE HASLO")






?>

21.08.2003
21:22
[19]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

ten skrypt ma za zadanie wybrać jednego z 2 admoinów strony.
zrobilem go na podst. skryptu regisa ---> nie dziala tak samo jak i sam skrypt regisa bez tuningu

21.08.2003
21:29
[20]

Regis [ ]

Wziales pierwsza wersje mojego skryptu, ktora zawiera blad. Wez ta z postu o [21.08.2003] 15:48

21.08.2003
21:35
[21]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

regis teraz działą

a ta apropo ile się uczyles PHP??

i czy jest jakis prosty program do PHP dla poczatkujacych ale po polsku??

21.08.2003
21:42
smile
[22]

Regis [ ]

PHP sie ucze ciagle. Nie mozna powiedziec ile sie uczyLEM - ciagle sie ucze, ale rozumiem ze chodzi Ci o to od jak dawna. Tak wiec nauke zaczalem jakies 2 lata temu, ale przez pierwsze pol roku w zasadzie nic nie robilem, bo nie mialem odwagi sie zabrac za MySQL-a, a bez tego php traci wiele swoich mozliwosci. Ale wreszczie sie zabralem za PHP i intensywnie sie edukuje juz od ok. 1,5 roku.

Co do programu 0- watpie. Ale mowie Ci - wystarczy szybki edytor z kolorowaniem skladni - nic wiecej do szczescia nie trzeba :)

21.08.2003
22:08
[23]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

nie wiem ale wiem :) cy moze byc pajaczek... znalazlem wersje 5pro
i obsluguje miedzy innymi php uwazam ze jest dobry a ty?

21.08.2003
22:09
[24]

Regis [ ]

Nie widzialem jak podswietla skladnie, wiec sie nie wypowiem. Ale ogolnie to za nim nie przepadam - ma za duzo zbednych opcji. Te wszystie generatory... Bleee...

22.08.2003
10:13
[25]

Martinus [ Konsul ]

SULIK--- 4.76

22.08.2003
20:26
[26]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

MOZECIE MI PODAC NAMIARY NA JAKIS POLSKI PROGRAM (JAKIS UBOZSZY NIZ PAJACZEK) :)

22.08.2003
20:33
smile
[27]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

TO JETS PLIK TEST.PHP


<form action="wer.php" method="post">
WPISZ SWÓJ LOGIN<BR>
<input type="text" name="login"><BR>
WPISZ HASŁO<BR>
<input type="password" name="haslo"><BR>
<input type=submit name="x" value=WYŚLIJ><BR>
</form>

TO JEST PLIK WER.PHP

<html>
<head>
<title>GRY-ONLINE: Logowanie</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="description" content="GRY-OnLine - mega encyklopedia gier na PC, newsy, recenzje, zapowiedzi, poradniki, cheaty, pliki, gry i wiele innych">
<meta name="keywords" content="gry, online, gry online, gry-online, gry komputerowe, games, recenzje, zapowiedzi, poradniki, guide, gra,cheat,trainer,cheats">
<meta name="author" content="GRY-OnLine - Wszelkie Prawa Zastrzezone">
<link rel="stylesheet" href="./gov.css"><link rel="stylesheet" href="https://www.gryonline.pl/gov.css">
</head>

<body bgcolor="#DFDFDF">
<link rel="stylesheet" href="./gov.css"><link rel="stylesheet" href="https://www.gryonline.pl/gov.css">
<style type="text/css">
<!--
.tabelka9‹border:1px #6F6F6F solid;background-color:#B4B4B4›
.zal‹BACKGROUND-COLOR: #5A5A5A; COLOR: #ffffff; FONT-FAMILY: Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 8pt; HEIGHT: 18px; WIDTH: 82px; border:1px #112502; border-style: solid›
.zar‹BACKGROUND-COLOR: #898989; COLOR: #ffffff; FONT-FAMILY: Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 8pt; HEIGHT: 18px; WIDTH: 82px; border:1px #112502; border-style: solid›
a.zal:hover‹BACKGROUND-COLOR: #ffcc00; COLOR: #333333›
a.zar:hover‹BACKGROUND-COLOR: #ffcc00; COLOR: #333333›
-->
</style>
<BR>

<script language=javascript>
<!--

function checkValues_2()

if (document.forms["LOGIN"].LOGIN.value=="" && document.forms["LOGIN"].HASLO.value=="")‹
alert("Musisz podać login i hasło");
return false;
›;
if (document.forms["LOGIN"].LOGIN.value=="")‹
alert("Nie podałaś(eś) loginu");
return false;
›;
if (document.forms["LOGIN"].HASLO.value=="")‹
alert("Nie podałaś(eś) hasła");
return false;
›;
return true;

-->
</script>
<center>
<table width="130" border="0" align="center" class="t4" cellspacing="2" cellpadding="1">
<form method="post" action="logowanie.asp" name="LOGIN" id="LOGIN" onSubmit="return checkValues_2();">
<tr><td align="center"><font face="Tahoma, Arial" SIZE="1">Login: </font></td>
<td align="center"><input type="text" name="LOGIN" size="7" maxlength="30" class="r1"></td></tr>
<tr><td align="center"> <font face="Tahoma, Arial" SIZE="1">Hasło:</font></td>
<td align="center">
<input type="password" name="HASLO" size="7" maxlength="30" class="r1">
<input type="hidden" name="STRONA" value="zaloguj.asp">
<input type="hidden" name="FORM_TYPE" value="logowanie"></td></tr>
<tr><td rowspan="2"><img src="./grafiki/logowanieg.gif" width="27" height="26" border="0"></td>
<td align="center"><input type="submit" name="submit" value="zaloguj się" class="btn2"></td></tr>
<tr><td align="center" valing="bottom">
<a href="./rejestracja.asp" target="_blank"><font face="Tahoma, Arial" size="1"><center><u><b>zarejestruj się</b></u></center></font></a>
<a href="./przypomnij.asp" target="_blank"><font face="Tahoma, Arial" size="1"><center><u>przypomnij hasło</u></center></font></a></td></tr></form></table></center>
</body>
</html>



TO JEST PLIK WER2.PHP I W NIM JEST BLAD POSZUKAJCIE WIEM TYLKO ŻĘPRZY INSTRUCJI "ELSE"

<?
if(($zaphaslo == "Michał") OR ( $zaphaslo == "michał"));

print("TWOJE HASLO TO OKNO");


else(($zaphaslo != "Michał") OR ( $zaphaslo != "michał"));

print("Tu powinno być wpisane powiadomienie o złym haśle ale niestety coś nie działa.")


?>


POSZUKAJCIE MI BLEDU W WER2.PHP BO JA JUZ NIE MAM NERWÓW

22.08.2003
20:35
[28]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

SORRRY COS MI SIE POMERDALO Z PLIKAMI ...... ZA CHWILE ZROBIE POPRAWKI

22.08.2003
20:38
[29]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]


TO JETS PLIK TEST.PHP


<form action="wer.php" method="post">
WPISZ SWÓJ LOGIN<BR>
<input type="text" name="login"><BR>
WPISZ HASŁO<BR>
<input type="password" name="haslo"><BR>
<input type=submit name="x" value=WYŚLIJ><BR>
</form>

TO JEST PLIK WER.PHP


<?
if ( ( $_POST[login] == "grzybiarz" ) && ( $_POST[haslo] == "okno" ) )


print("WITAJ GRZYBIARZU");



elseif ( $_POST[login] != "grzybiarz")

print("NIE MA TAKIEGO ADMINISTRATORA!!!!!!!!!");


elseif (( $_POST[login] == "grzybiarz" ) && ( $_POST[haslo] != "okno" ) && ( $_POST[haslo] != "" ))


Print("ŹLE PODAŁEŚ HASŁO, JEŻELI RZECZYWIŚCIE PODAJESZ SIĘ ZA GRZYBIARZA MUSISZ ZNAĆ ODPOWIEDŹ NA PYTANIE: \n");

print("<FORM ACTION=\"wer2.php\" METHOD=\"post\">\n");

/*
** pobranie koloru
*/
print("<INPUT ");
print("TYPE=\"text\" ");
print("NAME=\"zaphaslo\" ");
print("VALUE=\"$zaphaslo\">\n");


/*
** wyświetlenie przycisku wysyłającego treść formularza
*/
print("<INPUT ");
print("TYPE=\"submit\" ");
print("NAME=\"Submit_Button\" ");
print("VALUE=\"Wyślij\">\n");

print("</FORM>\n");

print("JAK MA NA IMIE ADMINISTRATOR STRONY (poprawna odpowiedź - Michał)");





elseif (( $_POST[login] == "grzybiarz" ) && ( $_POST[haslo] == "" ) )

print("MUSISZ PODAĆ HASŁO");


?>





TO JEST PLIK WER2.PHP I W NIM JEST BLAD POSZUKAJCIE WIEM TYLKO ŻĘPRZY INSTRUCJI "ELSE"


<?
if(($zaphaslo == "Michał") OR ( $zaphaslo == "michał"));

print("TWOJE HASLO TO OKNO");


else(($zaphaslo != "Michał") OR ( $zaphaslo != "michał"));

print("Tu powinno być wpisane powiadomienie o złym haśle ale niestety coś nie działa.")


?>

23.08.2003
09:57
[30]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

^^^^^^^^^^UP^^^^^^^^^^

23.08.2003
10:16
[31]

SULIK [ olewam zasady ]

Grzybiarz - a php interpretuje Polskie znaki ?
moze tu lezy Twoj problem

sam na tym sie nie znam, ale takie spostrzezenie rzucilo mi sie w oczy

moze to byc tez niezgodnosc kodowania strony

lub zle ustawione chmody (wlasnie z tym ostatnio mialem wielki klopt)

23.08.2003
15:26
[32]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

nie nie to na pewno nie ..
można polskie znaki ale nie w funkcjach

23.08.2003
15:31
[33]

Bzyk [ Offensive ]

grzybiarz: nie ELSE, tylko ELSE IF, bo podajesz warunek inny, niż dla IF'a... błąd logiczny!

ps. i lepiej pisz || zamiast OR ;)

25.08.2003
20:14
[34]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

dobra sproboje cos zrobic z tym fantem

25.08.2003
20:24
[35]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

nie ale jednak to nie dziala
a tak po zo tym to looknąłem i spostrzeglewm ze mozna uzywac smao ELSE i

25.08.2003
20:24
smile
[36]

Regis [ ]

Ja uzupelnie to co napisal Bzyk:

Jak piszesz "lub" to uzywaj ||
Jak piszesz "i" to uzywaj && (ale zdaje sie ze to juz robisz)

Ponadto polecam korzystanie z komentarzy // jesli komentarz jest krotki - poprawia to MOIM ZDANIEM czytelnosc.

Korzystaj z funkcji echo() zamiast print() - jest lepsza i szybsza (tzn. dal uzytkownika te 0.18 sek., ktore koiedys chyba mi wyszlo nie robi roznicy, ale dla serwera, ktory rownoczenie pokazuje strone kilkudziesieciu uzytkownikom - tak )

Powodzenia z php :)

25.08.2003
20:26
[37]

Regis [ ]

Grzybiarz -->

sprobuj tak:

if (...) ‹

› elseif ‹



Czyli elseif pisane razem.

I pamietaj, ze jak piszesz else, to nie mozesz podawac w nawiasie zadnych warunkow.

25.08.2003
20:39
[38]

SULIK [ olewam zasady ]

PO wczorajszym przerabianiu skrypty - stwierdzam jedno php jest genialne - co prawda zajelo mi to prawie 2-3 godzin, ale sie udalo pelnym sukcesem :)

skrypt mial odczytywac pliki .small w danym folderze
miale je wyswietlac jako obrazki juz w wygenerowanej stronie i linkowac do plikow z rozszezeniem: small.jpg

i po 3 godzinachj mi sie udalo - jestem dumny z tego :)

www.sokclan.prv.pl - dzial stuff :)

25.08.2003
21:07
smile
[39]

Regis [ ]

SULIK --> Ojjj tak! PHP jest niesamowite. Mozna takie cuda robic, ze hej :) A stronka niezla :)

25.08.2003
21:28
[40]

Bzyk [ Offensive ]

nosz kurde mole, ja pitole... jaaasne że ELSEIF pisane razem. Przepraszam za pomyłkę (dzięki Regis).

Sulik -> czego nie da_ci_kobieta, to ci _php_da_ ;)

25.08.2003
21:49
[41]

SULIK [ olewam zasady ]

Regis - strona dopiero jest w fazie beta :>

Bzyk - no tak ktorej kobiecie chcialo by sie katalogowac mi obrazki na serwerze :D

26.08.2003
10:16
[42]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

znacie jakies serwery do osadzania stron oblugujace php ale bezplatne :>

26.08.2003
10:21
smile
[43]

Regis [ ]

Pisalem wieeeeeeele razy i napisze raz jeszcze - NIE OPLACA SIE KORZYSTAC Z BEZPLATNYCH SERWEROW !!! Nerwy ktore sie traci podczas uzywania ich i gorzystania z nich przez gosci nei sa warte tych kilku zl. za ktore mozna wykupic miejsce na porzadnym serwerze. Nie wydaje mi sie zeby 40 zl ROCZNIE (mniej niz 4 zl miesiecznie !!!) to bylo duzo, za spore konto z php i mysql-em, na szybkim serwerze, z pomoca techniczna i duperelami. dlatego ponownie mowie - ABSOLUTNIE odradzam darmowe serwery, za to polecam np. ten:

26.08.2003
10:25
smile
[44]

Regis [ ]

Oto przyklad:

"Pojemnosc 250 MB na strone www , pliki i baze mySQL ( np do forum) dostep do konta przez ftp.Dodatkowo podpiecie wlasnej domeny za free nieograniczona ilosc aliasow pocztowych funckja catch-all,udostepnienie logow servera www dla wlasnej domeny ,mozliwosc tworzenia subdomen w swojej domenie kierujacych do roznych katalogow,mozliwosc zakladania hasel na poszczegolne katalogi. "

Czy 40 zl ROCZNIE za takie konto to naprawde az tak drogo ?!

26.08.2003
18:34
[45]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

REGIS TO OPISAL JAK OPISAL A TAK TO WYGLADA W RZECZYWISTOSCI
ale i tak jest lepiej nizliby sie zdawalo
GORACO POLECAM


Info O Kontach:
Nasz serwer posiada 250 vhostów IPv4 i około 120 vhostów IPv6. Dysponujemy łączem 2 Mbit PolpakT. Każdy posiadacz konta otrzymuje konto pocztowe [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] ; możliwość umieszczenia strony www (PHP, SSL, CGI), dostęp do bazy MySQL, 200 MB przestrzeni na dysku twardym, oraz 4 procesy IRCa (np. 4 boty), w tym jeden IPv6. Dostep do Crontaba ,ftp ,telnet ,gcc ,pine ,mutt ,BitchX ,epic ,lice ,bnc ,psybnc ,ekg ,mc ,wszystkie boty. A czego bedzie brakowac doinstalujemy.Dodatkowo po opłaceniu konta zakładamy swój vhost IPv6 gratis.Konto na linuxpl jest podzielone na daw servery pierwszy z nich linuxpl.com to wlasciwy server linuxpl ,shell dostep do vhostow , maila itp....Drugi second.linuxpl.com to server www na ktory wgrywacie panstwo swoja strone. Na serverze second.linuxpl.com jest takze dostep do powloki shell.

Konta zakładamy na okres pół roku lub rok. Konto testowe aktywne jest przez 24 godziny. Prosimy o podawanie prawdziwych adresów e-mail. Pozwoli nam to poinformować Was o założeniu konta.





Cennik
Konto półroczne: 30 zł;

Konto roczne: 60 zł;
Prywatny (vhost) adres IP 50 zł , przy zakupie konta za rok;

Dodatkowy proces IRC: 10 zł;

Własny vhost typu: jakistext.domena.znajdujaca.sie.na.serwerze: 10 zł;

Zakup dwóch kont pozwala na uzyskanie zniżki 10 zł przy zakupie kolejnych kont;

Dodatkowe 100MB quoty kusztuje 10 zł na pól roku , 20 zł na rok;

Podpiecie wlasnej domeny za darmo, 60 zł rejstracja domeny (com,net,org);

Reklama na stronie www.linuxpl.com +/- 100 zł na pól roku (miejsce banera na stronie i cena podlega negocjacji indywidualnej);

Zakup pięciu kont powoduje utworzenie dodatkowego konta gratis;

Zakup 400 kont naraz powoduje odstąpienie serwera kupującemu!!!

Inne usługi nie wymienione powyżej podlegają indywidualnej negocjacji z adminami.

26.08.2003
18:41
smile
[46]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

Ale jak was męcze to was męcze ;)
mozecie dac mi jakies adresy do stron z tutorialami do MySQL --> nie moge znalexc poradnika do tej pieknej rzeczy ;)

27.08.2003
02:01
[47]

Todd Rusell [ WOLVERINE ]

<form action="wer.php" method="post">
WPISZ SWÓJ LOGIN<BR>
<input type="text" name="login"><BR>
WPISZ HASŁO<BR>
<input type="text" name="haslo"><BR>
<input type=submit name="x" value=WYŚLIJ><BR>
</form>




KOD ZRODLOWY (wer.php)



<?
if($login == "grzybiarz") . if($haslo == "okno")

(patrz P.S. !)

elseif($login == "")

print("WPISZ COŚ MATOLE!!!")

?>

to taka pruba czy wszystko oki, wiec sory jak by co :)

27.08.2003
08:05
smile
[48]

Regis [ ]

Todd -> Co to za kod ? O co w tym chodzi ? :) Bo poza tym ze ma bledy, to jeszcze nie wiadomo o co Ci biega :) Nie kapuje :P

31.08.2003
21:39
[49]

Grzybiarz [ Badacz Ściółek ]

^^^^^^^^UP^^^^^^^^^

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.