GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Truform - dlaczego nie działa?

14.07.2003
17:57
smile
[1]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

Truform - dlaczego nie działa?

Ostatnio chciałem zobaczyć efekty działania truformu w grach...a tu kiszka z kaszanką - włączam w Americas Army (gra na enginie UT 2003) i nic, ani efektu w szybkości ani też w wyglądzie, zainstalowałem demko UT 2003 i tam też włączyłem truform (tylko z pliku konfiguracyjnego sie da...) i też efektu nie widze...

Zdesperowany wygrzebałem starego Serious Sama 2 gdzie jak pamiętałem była możliwośc użycia truform/n pathes, a tam z kolei nie moge go właczyć, funkcja jest zabklokowana tak samo jak była na moim starym GF 256...

W panelach Ati nie ma ŻADNYCH ustawień dotyczących truform.

No i nie wiem co zrobić, mam Radeona 9500 pro FICa i wszędzie JAK BYK stoi że obsługuje truform 2.0....

14.07.2003
18:22
[2]

Banita_bb [ bo był za miły ]

w wolfensteinie na pewno jest taka opcja .

14.07.2003
18:30
smile
[3]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

banita-- > podbnie jak w grach na enginie unreala, unreal warfare i serious sam 2...

A oto screen z tego co wyszło przy próbie testu Truform demem dolphin.

Czy ktos wie dlaczego się tak dzieje?

14.07.2003
18:35
[4]

BIGos [ bigos?! ale głupie ]

nie mam co prawda karty ATi, ale to może być wina sterowników.
ostatnio wyszły chyba nowe Catalysty, spróbuj na nich.
ew. przeinstaluj directX.

14.07.2003
18:35
[5]

CooN [ Generał ]

HH --> DX 9.0a i Catalyst 3.5 lub im odpowiednie oczywiscie masz?

14.07.2003
18:40
[6]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

Mam DX 9 i najnowsze Catylysy...

A co do przeintalowania direct x to mam wątpliwości czy to coś da bo instalwoałem i akrte i directy dopiero niedawno (moze z 3 dni temu)

14.07.2003
18:53
[7]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

UP, może ktoś coś wymyśli?

14.07.2003
19:49
smile
[8]

Dagger [ Legend ]

==>Hamil_Hamster
Zeby działał najpierw go trzeba właczyc, prawda ? :PPPP

We własciwosciach DX i Open GL w we własciwosciach ekranu masz tą opcje - domyślnie jest wyłączona.

14.07.2003
20:41
smile
[9]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

Dagger --> Jeśli byś mógł...WSKAŻ MI GDZIE?

Zamieszczam screen, i neistety nie widze tutaj takiej opcji...może masz inne sterowniki niż catalysy?
_______________________________________________________________________________>

14.07.2003
20:52
[10]

Dagger [ Legend ]

Jakies "lewe" masz te stery - ja zarówno w Catalystach 3.4 jak i w Omegach, których teraz uzywam mam jeszcze jeden 4 -ty suwak na samym dole do ustawien Trueforma.Moze ma znaczenie ze zawsze instaluje angielska wersje sterowników.

PS.To nie przyspiesza grafiki :)

14.07.2003
21:08
smile
[11]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

leweTo sprezentuje tutaj screen z sterowników Catalys 3.4 (tutaj na radeonie 9800 wziętę z benchmark.pl) oni też chyba mają jakieś lewe bo wspomnianego sówaka tutaj nie widze :)

14.07.2003
21:26
smile
[12]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

A więc pytanie - czy to moze być uszkodzona karta????

Czy powinnem ją wymienić?

14.07.2003
23:11
[13]

Dagger [ Legend ]

==>Hamil_Hamster
Ale to ciagle polskie stery - u mnei sie ta opcja pokazała chyba dopiero w angielskich - a moze mi sie wydaje

Ja mam teraz omegi(oparte na Cat 3.4) i mam suwak -screena nie dam bo cos mi sie wali

14.07.2003
23:15
[14]

Dagger [ Legend ]

A jednak bedzie

PS.IMO to niemozliwe zeby było uszkodzenie karty - moze ta opcja jest w innym miejscu

15.07.2003
00:09
smile
[15]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

Dagger - dzieki!
Tylko szkoda że wcześniej tego nie przeczytałem, w między czasie zdązyłęm zainstalować drugiego windowsa i tam eksperymentować :)))
Tak czy śak polskie stery sa skopane i masz racje!

15.07.2003
00:12
smile
[16]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

A tak przy okazji, czy te sterowniki omegi czymś się różnią od orginalnych??

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.