GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

--==>>Czyżby udało mi się zepsuć..? :/

14.07.2003
15:55
smile
[1]

Satoru [ Child of the Damned ]

--==>>Czyżby udało mi się zepsuć..? :/

Moj komputer jest w rozsypce. Z formatem czekam do sierpnia, kiedy będę miala nagrywarę. Poza samoistnymi zmianami kolorów (coś jakby brakło pamięci, ale nawet po dołozeniu tak sie dzieje), ciągłymi zwisami i bluescreenami w liczbie średnio 2 na pół godziny robi różne inne dziwne rzeczy.
Wczoraj przestały mi działać strony - nie mam problemu tylko z kilkoma. Nie działa Onet, Interia, Google (między innymi). Mogę wejść na WP, jednak nie moge zalogowac sie do poczty, sprawdzić pogody czy programu TV. Cały czas pokazuje "Nie można znaleźć serwera lub błąd DNS programu Internet Explorer". Nie wiem co oznacza to drugie--'
Wspomnę, że wczoraj zainstalowałam Imesha, którego w przeciągu pól godziny wywaliłam przez ilosc smiecia, które mi władował i zainstalowałam spybota.
Co się mogło stać..? Pomóżcie, bo ja się na tym kompletnie nie znam:( Należę do grona biernych użytkowników...

14.07.2003
17:38
[2]

..ReD.. [ Generał ]

nei Ty zepsułas tylko ten imesh :)
Hamil Hamster pisał o tym ze po zainstalowaniu tego shitu mu net nie chodził:)
poszukaj jego topicu

14.07.2003
18:25
[3]

Satoru [ Child of the Damned ]

On zainstalował co innego. Poza tym, z tego co wyczytałam w ogóle nie mógł sie łączyc, a mi po prostu nie wchodzi na większość stron://///

14.07.2003
18:40
[4]

bartek [ ]

Satoru, a sprobuj tak:

htttp://www.onet.pl - https://213.180.130.200

https://www.google.pl - https://216.239.39.99

https://www.interia.pl - https://217.74.65.69

Adresy IP dzialaja?

14.07.2003
18:42
[5]

paciorus [ Annius Verus ]

zainstaluj imesha w wersji lite - nie ładuje badziewia a działa jak zloto

14.07.2003
18:51
[6]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

Zainstaluj sobie adawere, uruchom i usuń wszystkie śmeici jakie ci znajdzie, jak nie pomoże to...

Zreinstaluj system (mówie o reinstalacji a nie formacie, jak masz win 98 to chyba się nie da) jeśli to wina explorera to powinno pomóc.
Jesli to moze być wina providera to zrób druga instalacje systemu an innej partycji (najlepiej czystej by dało się ją później usunąć) i jeśli na tej drugiej instalce nie dzialają strony to znaczy ze wina na pewno nie jest systemu...

14.07.2003
18:52
[7]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

nie adawere a adaware...

14.07.2003
19:01
[8]

bartek [ ]

Ale najpierw polecam sprawdzenie mojej metody, jesli poskutkuje tzn. ze cos Ci sie nakaszanilo z DNSami*

*kazdy komputer w sieci ma swoj numer IP np. 213.180.130.200, zeby adres byl latwiejszy do zapamietania, krotszy i ogolnie przyjemniejszy stosuje sie tzw. DNSy czyli naklada sie adres w postaci liter np. www.onet.pl na IP w postaci cyfr (w tym wypadku 213.180.130.200), skoro masz internet to pewnie jest tak jak pisze IE - blad DNS, zmiana przegladarki na inna powinna pomoc.

14.07.2003
19:05
smile
[9]

Satoru [ Child of the Damned ]

bartek - w ten sposob tez nie działa.
paciorus - wolałabnym jednak zeby najpierw wszystko zadziałało normalnie.
hamil - adaware nie wykryl wszystkiego, dlatego wywalilam to spybotem.

co bedzie najlepszym rozwiazaniem? nie da sie tego zrobić bez reinstalki?:/ Jak mowie, ja jestem lamiszon, nie umiem nawet tego zrobic, a nie chce komus głowy zawracac, jesli byłby lepszy sposób.

14.07.2003
21:49
smile
[10]

Satoru [ Child of the Damned ]

^ UP

14.07.2003
21:59
[11]

nagumo [ Pretorianin ]

A u mnie Imesh chodzi jak zegarek
Badziewie zaraz po instalacji wywalam, firewall
i NO PROBLEm

14.07.2003
22:01
[12]

wuluk [ Tleilaxanin ]

Hmm, ja jednak proponowałbym reinstalkę, nie jest to takie trudne a komp będzie jak nowy...

14.07.2003
22:20
smile
[13]

Buczo_cm [ Mikado ]

Zdecydowanie polecam reinstalke. Mam Wina 98. Reinstalka jest baardzo łatwa gdyż jest stworzona dla statystycznego uzytkownika komputera. Klikasz tylko OK i oglądasz miłe zdjątka co ci daje "nowy" windows.
Ale i tak uważam że najlepsza na wszystko jest lewatywa :)

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.