GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Wolny komp

05.07.2003
20:09
[1]

Kloshart [ Pretorianin ]

Wolny komp

Mam athlona 1600+
256MB 133MHz
GF2ti 64MB
HDD 7200obr/min
A GTAVC zaczyna mi skakać po mniej więcej godzinie gr(z)ania? Dlaczego nie od razu?
I dlaczego 1600+ tak naprawdę działa na 1400MHz?

05.07.2003
20:11
[2]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

Masz problem z chłodzeniem, dlatego po pewnym czasie gra sie dużo gorzej niż po włączeniu nienagrzanego kompa...

05.07.2003
20:56
[3]

..ReD.. [ Generał ]

1600+ to oznaczenie... bo działa jak pentium 4 1.6ghz tzw.j est tak samo wydajny

05.07.2003
21:28
[4]

Hakerss [ Beeznon's Attack! ]

popieram chomika

05.07.2003
21:54
[5]

hugo [ v4 ]

Wątpie żeby to był problem z chłodzeniem, ale sprawdź sobie temperaturę procka, wtedy gdy zwalnia ci GTA (w biosie masz monitor temperatuty)

05.07.2003
22:08
[6]

Banita_bb [ bo był za miły ]

bzdura - zaczyna zwalniac i skakac po takim czasie bo gra sie po prostu pamieciowo zatyka- wystarczy wyjsc z gry i znowu zaladowac . dzieje sie tak na kazdym sprzecie po jakims czasie ...

05.07.2003
22:56
smile
[7]

[Ivor] [ Pretorianin ]

Ja mam wyrobione zdanie o produktach firmy AMD (problemy z chlodzeniem etc.), porownujac w/w procek z Celeron 1.0 nie widze wiekszej roznicy, a siedze w tym fachu....

Podsumowujac AMD to bubel... :D

05.07.2003
23:06
smile
[8]

Vegeta0000000000001 [ Pretorianin ]

Chłodzenie, bo jak mi skacze, a mam 2000+, i wyłącze gre, a nie kompa, to mi jeszcze gorzej skacze. A AMD to nie bubel, raczej Celeron tym zalatuje. Kup najlepiej urządzenie chłodzące wodą(109zł). Woda ze specjalnego pojemnika przepływa rurkami do specjalnej blaszki, która chłodzi procesor.A jak nie chcesz wody w kompie to użyj mocniejszego witraka, ale przepłacisz to głośnym chodzeniem kompa.

06.07.2003
02:53
smile
[9]

Chupacabra [ Senator ]

nie zauwazylem, zeby mi VC po jakims czasie zwalnial. Mam xp1700+ przekrecone na 1800+;) wow, wiem ,jestem swietny, ale prosze, nie slijcie tych maili z pytaniami i wyrazami podziwu

06.07.2003
09:38
[10]

dragstar [ Konsul ]

Banita------> "dzieje sie tak na kazdym sprzecie po jakims czasie ... ...piszesz kompletne bzdury...grywalem w VC nawet po 6 godzin nonstop i nie pojawiają sie zadne zwolnienia ani skoki.Chyba ze w przypadku Klosharta winę za to ponosi zbyt malo pamięci ale watpie aby zaczynalo z tego powodu zwalniac dopiero po godzinie.

06.07.2003
09:50
[11]

Buczo_cm [ Mikado ]

Z własnego doświadczenia wiem że zawsze jak osarżałem o coś chłodzenie to winny był ram lub płyta główna, więc ja bym zostawił ten wiatraczek w spokoju.

06.07.2003
10:20
smile
[12]

BLADE22 [ Krew Śmierci ]

dragstar --> całkowicie się z tobą zgadzam... dokładnie robiłem tak samo i nic się nie działo...

Chupacabra ---> podziwu???....Ja mam:
Celeron 650 MHz
192 RAM'u
GF4 64 MB
itd...
I GTA VC mi chodzi po prostu miodzio....nie wiem jakim sposobem ( wiem żę ta gra mam przecież więkrze wymagania ) gram na najwyższych ustawieniach graficznych i nic jak do tąd się nie dzieje....a gram już naprawde długo, po wiele godzin dziennie...

06.07.2003
12:04
[13]

Banita_bb [ bo był za miły ]

Dragstar---->biedny jestes wiesz? akurat 2 tyg temu zmienilem komputer z durona 950 +384 mb ramu na athlona 1800 + 512 ramu ddr.
I na starym komputerze tez mi sie takie rzeczy CZASEM dzialy- zalezy to pewnie od pamieci 256 mb ramu to bardzo malo na ta gre.

Zalezy to pewnie tez od sterownikow graficznych- na jednych chodzilo gta o wiele lepiej niz na innych . I nie ma co porownywac komputerow 2 gigahercowych z pamieciami ddr do duronow ze starymi dimami bo to calkiem inna bajka.Na nowym sprzecie gra tak sszybko chodzi ze tak czy siak nie zobaczy sie zadnych zwolnien.Moze zalezy to tez od plyty glownej ze na jakims shicie gra zaczynala zasysac- ja mialem k7vza.

Gra sie po prostu zatykala - wystarczylo tylko wyjsc z gry i wlaczyc ponownie- pewnie tez mogla to byc wina grania bez swap fila.
W moim poscie bylo tylko to nie tak ze napisalem ze dzieje sie tak na kazdym sprzecie- reszta jest prawda niestety...

06.07.2003
14:48
smile
[14]

dragstar [ Konsul ]

Banita chyba tobie brakuje pamięci operacyjnej.I nie mam na mysli komputera.

06.07.2003
16:25
smile
[15]

Banita_bb [ bo był za miły ]

Dragstar----->wiem to nie od dzis.

06.07.2003
16:30
[16]

Niedzielny Gość [ Konsul ]

[Ivor] ---> Kto Ci takich głupot nagadał... Pracujesz w tym fachu? To marny z Ciebie fachman. Miałem P4 i zawsze mówiłem, że nigdy nie kupię AMD. Teraz mam ATHLONA XP 2500+ i wiem, że już nigdy nie kupię Intela. <b>Nie ta cena za tą wydajność.</b> Chcesz przykład durnej polityki Intela i robienia ludzi w Ch....? Proszę bardzo:

Chipset 845 PE docelowo ma współpracować z pamięciami DDR 333 i owszem będzie, ale tylko z procesorami P4 na szynie 533!!! Jeśli macie Celerona lub P4 na szynie 400, to pamięć będzie pracować najwyżej na szynie 266. Oczywiście nigdzie to nie jest opisane.

Wydaje mi się, że problem kolegi jest odosobnionym przypadkiem, a do tego faktycznie - może winda przy tej grze źle zarządza pamięcią.

BLADE22 --> Mój koleś też twierdził, że UT 2003 zasuwa mu na sprzęcie Celeron 366/433, 256 RAM i GF 2 MX400 - szkoda mi go było...

06.07.2003
16:54
smile
[17]

Banita_bb [ bo był za miły ]

Niedzielny gosc-----> Bladea wogole nie komentowalem bo to jest tak oczywiste ze na takim sprzecie jak on ma gra conajwyzej sie uruchomi ....

06.07.2003
21:02
[18]

Niedzielny Gość [ Konsul ]

BLADE22 --> GF4 64 MB, masz na myśli GF 4 MX?

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.