GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kłopot z klipem filmowym typu AVI

30.11.2001
16:31
smile
[1]

PELLAEON [ Wielki Admirał ]

Kłopot z klipem filmowym typu AVI

Ściągnąłem ostatnio półgodzinny klip filmowy w formacie AVI.
Mam jednak kłopot z jego odpaleniem (z innymi AVI nie mam takiego problemu). Otóż Windows Media Player zaczyna łączyć się z jakąś witryną, trwa to i trwa, aż wreszcie oznajmia że "Nie można załadować właściwego dekompresora" i zaczyna lecieć sam dźwięk bez obrazu. Wydaje mi się że chodzi o wersję Media Playera (mam dość starą) choć mogę się mylić. Real Player i Quick Time też tego klipu nie chwytają. Proszę o pomoc.

30.11.2001
16:35
[2]

The Dragon [ Eternal ]

Albo sprobuj jakims alternatywnym playerem, albo zainstaluj najnowsza wersje wmplayer'a.

30.11.2001
16:43
[3]

Zmara [ Generaďż˝ ]

PELLAEON >>> Czy ten film jest przypadkiem w divx 3.0 ? a ty masz 4.0 ? Mialem podobny przypadek. Film byl skompresowany divxem3 a ja nagralem tylko 4.1. Objawy byly identyczne. Kiedy nagralem najpierw dekoder divx3.0 a potem 4.1 wszystko ruszylo, a to dlatego ze 4.1 ma pewnego buga zwiazanego z wyswietlaniem filmow skompresowanych divx3.0, ktory zostal usuniety dopiero w wersji 4.1.2 (chyba). To moze byc przyczyna.

30.11.2001
17:30
smile
[4]

PELLAEON [ Wielki Admirał ]

Dragon, Zmara - Dzięki za rady. Ściągnąłem W.M. Player (v.7.1) oraz DivX 4.11. DivX jest wyposażony w odtwarzarkę o dźwięcznej nazwie "The Playa" i odtwarza to czego nie mogłem chwycić. I jest OK :-) Nie jestem jednak pewien czy oba są "pogodzone" ze sobą. Playa odtwarza ten klip normalnie. WMP też niby go chwyta, ale po daniu Play wszystko stoi w miejscu, no sound, no vision :-) Jakiś obrazek czasem wskoczy jak dam WMP na wersję Compact i z powrotem na full screen. Kurcze, muszę nad tym popracować. Ale ogólnie jest już dobrze. Dzięki.

03.12.2001
18:00
smile
[5]

PELLAEON [ Wielki Admirał ]

Kurcze, problemów z plikami AVI ciąg dalszy. W innym tego typu pliku mam następujący kłopot. Z obrazem jest wszystko OK, niestety nie ma dźwięku. Zauważyłem że format dźwięku jest nieco inny niż w plikach AVI z jakimi dotychczas się spotkałem. Wygląda mniej więcej tak: Windows Media Audio V2, 64 kbps, 44 kHz, stereo (for audio/video) Czy potrzebuję jakiegoś specjalnego programu lub kodeka by dźwięk odtwarzał się? (mam nowszego WM Player oraz kodeka DivX 4.11)

03.12.2001
19:19
[6]

PELLAEON [ Wielki Admirał ]

Pilnie proszę o odpowiedź, bo już się niecierpliwię by usłyszeć dźwięk :-)

03.12.2001
21:52
smile
[7]

PELLAEON [ Wielki Admirał ]

Kurcze, bo jeszcze przypadkiem zacznę uprawiać statsiarstwo na tym wątku :-) Jeszcze raz BARDZO PILNIE proszę o odpowiedź.

03.12.2001
22:05
[8]

massca [ ]

te troche stękania i muzyki z synterka możesz sobie podarować ... :))))))))))))))

03.12.2001
22:19
[9]

PELLAEON [ Wielki Admirał ]

Jaaasne :-)))))) Podaruję sobie 50% kwintesencji całości :-) Naprawdę nikt nie może pomóc?

04.12.2001
01:15
smile
[10]

KoRasS [ Centurion ]

sprobuj zrobic tak zainstaluj: -divx 4.0 - divx ;-) 3.22 - angel potion moze pojdzie mialem podobny problem i zadzialalo powodzenia

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.