GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Księga gości

30.04.2003
21:40
[1]

Lander1 [ Konsul ]

Księga gości

Prosiłbym o pomoc w następującej sprawie: Otóż założyłem na swojej stronie www księgę gości, ale mam mały problem, otóż po kliknięciu na hiperłącze nwy wpis, pole do wypełniania pojawia mi się w okienku z menu (spisem treści w ramce), zna ktoś może jakieś polecenie by wyświetlało to sie w ramce (oknie) głównym?

30.04.2003
22:02
[2]

Lander1 [ Konsul ]

pliiiiiiizzzzzz

up!

30.04.2003
22:03
smile
[3]

spider2000 [ Master Of Windforce ]

Misusz ustawić ramkę docelową, lub ramkę defaultową na tę, gdzzie mają się strony otwierać.

30.04.2003
22:07
[4]

Lander1 [ Konsul ]

a mógłbyś zapodać komendę

30.04.2003
22:09
[5]

wysiu [ ]

<a href="costam" target="nazwa_ramki_glownej">link</a>

30.04.2003
22:13
[6]

Quicky [ Senator ]

Albo jeszcze prosciej:
<a href="costam" target="_top">link</a>

W ogole nie bedzie wtedy ramek, ksiega otworzy sie w calym oknie.

30.04.2003
22:16
[7]

Lander1 [ Konsul ]

o dziękuję! A jeszcze byłbym wdzięzny gdybyście mi powiedzieli czemu po kliknięciu na łączen prowadzące do obejrzenia księgi, zamiast księgi pojawia mi się obraz katalogu strony?

<a class=r href=""https://ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=moja_nazwa"><font color="#40FFFF"><br>zobacz księgę</font></A> <br><br>

30.04.2003
22:19
[8]

Lander1 [ Konsul ]

o a teraz blank (oczywiście user jest poprawny)

A stosując tą metodę wysia po podaniu home, i tak wyskakuje na całe okno

30.04.2003
22:24
[9]

Lander1 [ Konsul ]

i pokazuje unterminated string constant - że niezdeprecjonowany link( chyba tak to się mówi) w tym pasku przeglądarki na dole, jako błąd

30.04.2003
22:27
[10]

wysiu [ ]

Lander --> A to juz inna sprawa. Gdzies sie JavaScript wywala, to bardzo typowy jego błąd. Moze byc w zupelnie innej czesci strony...:)

30.04.2003
22:41
[11]

Lander1 [ Konsul ]

To co, przejrzę poprawnośc skryptów, tak? Ale przecież o najzwykleszy w świecie sznurek ;-(

30.04.2003
22:43
[12]

wysiu [ ]

Lander --> unterminated string constant to po prostu niezakonczona zmienna javascriptowa. Jesli chcesz, to przeslij mi ta stronke na maila, przyjrze sie i powiem co nie tak..:)

30.04.2003
22:44
[13]

Lander1 [ Konsul ]

Są tylko te dwa: (ale są raczej poprawne), jak ktoś mi pomorze będę bardzo wdzięczny. Przechodząc z wpisów na księgę pojawia się w adresie url jeszcze określenie języka, dodałem to do linku ale nic się nie zmieniło...


SCRIPT TYPE="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript">
<!--
function nowosc(dzien, miesiac, rok, godzina, minuta, napis, obrazek)

var obrazek_domyslny = nowosc.jpg'; // względna ¶cieżka dostępu do obrazka nowo¶ci
var napis_domyslny = 'NOWO¦Ć'; // tekst alternatywny

if (!obrazek && obrazek != '') obrazek = obrazek_domyslny;
if (!napis && napis != '') napis = napis_domyslny;
if (!godzina) godzina = 0;
if (!minuta) minuta = 0;

if (new Date(rok, miesiac-1, dzien, godzina, minuta) > new Date()) if (obrazek) document.write('<IMG SRC="' + obrazek + '"' + (napis ? ' ALT="' + napis + '"' : '') + '>'); else document.write(napis);

//-->
</SCRIPT>
<script language="JAVASCRIPT">
<!--
ie4 = ((navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer") && (parseInt(navigator.appVersion) >= 4 ));
function over()
‹ if (ie4) ‹
event.srcElement.style.cursor="hand";
event.srcElement.style.color="red"; › ›
function out()‹
if (ie4)
‹ event.srcElement.style.cursor = "auto";
event.srcElement.style.color="#40FFFF"; › ›
function rolldown( object )
‹ if (ie4) ‹
roller= document.all(object);
if (roller.style.display == "none")
‹ roller.style.display = ""; ›
else
‹ roller.style.display = "none"; › ››
//-->
</script>

30.04.2003
22:50
[14]

wysiu [ ]

O, juz chyba widze..:)

Po pierwsze -
var obrazek_domyslny = nowosc.jpg'; - a gdzie otwarcie 'uszu'?? jest tylko zamkniecie:)


Po drugie -
document.write('<IMG SRC="' + obrazek + '"' + (napis ? ' ALT="' + napis + '"' : '') + '>');

zamien kolejnosc apostrofow, podwojne maja piewszenstwo (sa wazniejsze) przed pojedynczymi..
zreszta widze tu przed
+ (napis ?
babola
jeden podwojny apostrof i dwa pojedyncze??

Przyjrzyj sie tym skryptom uwaznie...:)

30.04.2003
22:52
[15]

Lander1 [ Konsul ]

U!!

Działa w url na początku linku dałem przez nieuwagę dwa razy"" i to było przyczyną...

30.04.2003
22:53
[16]

wysiu [ ]

A moze mi sie zdawalo z tymi dwoma pojedynczymi...?

Damn, textarea to nie jest edytor...:/

Najlepiej podeslij mi calosc na maila, postaram sie szybko poprawic....

30.04.2003
22:53
[17]

Lander1 [ Konsul ]

dzięki wysiu

30.04.2003
22:53
smile
[18]

wysiu [ ]

Aaa, no to jak dziala, to nie wysylaj:P
:)

30.04.2003
22:55
smile
[19]

Lander1 [ Konsul ]

czego nie wysyłać, przed minutą się skapnąłem
Jeszcze raz dzięki

30.04.2003
22:58
[20]

Lander1 [ Konsul ]

nie doczytałem uważnie (na maila) i wszystko jasne, zasnę ze spokojnym sercem...

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.