GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Olej z pierwszego tłoczenia

25.04.2003
12:47
smile
[1]

Sex z godnością [ Chor��y ]

Olej z pierwszego tłoczenia

Coż to za cudo! Po pierwszym nie myją czy jak. Dlaczego jest lepszy ktoś wie?

25.04.2003
12:50
[2]

Mark24 [ >>>Martinez751<<< ]

O Boże, co za wątek. Śmietniczkowy jakiś.
W reklamie telewizyjnej było to wytłumaczone.

25.04.2003
12:54
smile
[3]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

coż powiem ci tylko tyle co wiem a niestety wiem o tym dość dużo.....

olej z pierwszego tłoczenia to jest właśnie olej z pierwszego tłoczenia, który jest najlepszy jakościowo. z reguły oleje są mieszane ten z 1 tłoczenia z tym z 2 tłoczenia, który oczywiście jest znacznie gorszej jakości, dlatego że jest to olej tłoczony z tego co zostało po 1 tłoczeniu, a do tego przy gorszych parametrach: wyższa temperatura i ciśnienie żeby z tych resztek coś jeszcze wycisnąć....

chyba już wystarczy

25.04.2003
12:56
smile
[4]

gladius [ Óglaigh na hÉireann ]

To analogiczne jak parzenie herbaty kilka razy z tego samego szczura. Kazda nastepna jest ciensza.

25.04.2003
12:57
smile
[5]

Goozys[DEA] [ Virus ]

Kane --> Jesteś po gastronomiku ?? :D

25.04.2003
12:59
smile
[6]

Kompoholik [ Designed by AI ]

O matko, ale wątek :)

25.04.2003
13:00
[7]

Piotrasq [ Seledynowy Słonik ]

Olej to.

25.04.2003
13:02
smile
[8]

Kanon [ Mag Dyżurny ]

no wlasnie...

25.04.2003
13:11
[9]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

Goozys --> jakbymbył po gastronomiku to bym takich rzezcy nie wiedział:)))

25.04.2003
13:13
smile
[10]

rothon [ Malleus Maleficarum ]

Aaaaaa, czyli w oleju z pierwszego tloczenia jest wiecej oleju w oleju! :-)))

25.04.2003
13:18
[11]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

rothon --> generalnie jest to olej I gat. a nie cos pomiedzy I a II gat. no tak też można wnioskować:)))

25.04.2003
13:29
smile
[12]

Kanon [ Mag Dyżurny ]

Kane ----> jakbymbył po gastronomiku to bym takich rzezcy nie wiedział:))) cieke skad ta pewnosc....?

25.04.2003
13:30
smile
[13]

Kanon [ Mag Dyżurny ]

- ciekawe skad ta pewnosc ? -

25.04.2003
13:31
smile
[14]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

Kannon --> czyżbyś byl po gastronomiku i wiesz ze takich rzeczy uczą tam??? wydaje mi sie że to są bardziej techniczne sprawy niż gastronomiczne:)))

25.04.2003
13:34
[15]

Kanon [ Mag Dyżurny ]

Kane ---> owszem jestem po gastronomiku :o) zdziwilbys sie jak widze czego tam ucza hehehehe :o))))))

25.04.2003
13:35
smile
[16]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

Kanon --> to jak uczą tam tego czy nie??? jaśniej proszę.

25.04.2003
13:38
[17]

następny [ Rekrut ]

Olej to olejem z 2 tłoczenia

25.04.2003
13:38
smile
[18]

Kanon [ Mag Dyżurny ]

Kane ----> to sa podstawy , od ktorych zaczyna sie edukacje w szkole gastronomicznej :o) ZADOWOLONY ?

25.04.2003
13:57
smile
[19]

Kane [ Beautiful St-Ranger ]

Kanon --> naprawdę ??? to jestem pod wrażeniem:)))) znaczy się że edukacja w kraju nie upadła aż tak nisko jak mi sie wydawało:)))

25.04.2003
14:16
[20]

Piotrasq [ Seledynowy Słonik ]

Czy ta szkola ma cos wspolnego z gastroskopia ? :D

25.04.2003
14:52
smile
[21]

ribik [ Konsul ]

UŻYWAĆ OLIWY, A OLEJ TO SOBIE MOŻECIE DO SILNIKA

25.04.2003
15:36
[22]

Yanek [ Paprykarz ]

a oleju z III tloczenia pewnie w Mc Donaldzie uzywaja do frytek:PP (jesli wogle istnieje taki gatunek oleju)

25.04.2003
22:34
[23]

Sex z godnością [ Chor��y ]

Dzięki. Ale w/g mnie to nie ma różnicy.

25.04.2003
22:37
smile
[24]

K@mil [ Wirnik ]

Yanek ===> W Mc Donaldzie testują olej - badają po ilu użyciach dalej wygląda na świerzy :-)

© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.