GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

tragicznie działający GOL

23.02.2003
15:06
[1]

tygrysek [ behemot ]

tragicznie działający GOL

hejka

czy tylko u mnie GOL działa tak tragicznie ??



żeby dodać odpowiedź, muszę kilkukrotnie próbować

mam Neostradę+ i z GOL'a mam kłopoty z korzystaniem z pełnego adresu i adresu IP

23.02.2003
15:07
[2]

wysiu [ ]

U mnie na Dialogu dziala ok..:)

23.02.2003
15:09
smile
[3]

tygrysek [ behemot ]

jakość łączy TePsy pozostawia wiele do życzenia :(

23.02.2003
15:09
[4]

Paszczak [ Oaza Spokoju ]

Melduje że u mnie na osiedlowym LANie też wszysko chodzi poprawnie!

23.02.2003
15:30
smile
[5]

Lechiander [ Wardancer ]

A u mnie jest tragedia! :-( Teraz się troszkę poprawiło, ale tylko troszkę. :-((

23.02.2003
15:32
[6]

Mastyl [ Legend ]

Melduje że na chello wszytsko gra i buczy. Jest dobrze. Za to kilka dni temu przez kilkanascie godzin nie miałem forum- wyskakiwał jakiś tam "Internal error" - te problemy mieli znajomi z chello i ACN.

23.02.2003
15:33
[7]

Ko [ Run To The Hills ]

osiedlowy LAN,

róznie bywa: czasami działa ekstra, czasami w ogóle... - przeważnie to pierwsze
nie narzekam

23.02.2003
15:34
[8]

Sinic [ ]

Na mojej sieciowce czasem jak zloto, a czasem w ogole nie moge otworzyc GOL-a. lub musze kilkakrotnie uruchamiac odswiezanie, watki i odpowiedzi. Raczej zalezy to od ilosci uzytkownikow. Chyba serwer im juz siada.

23.02.2003
15:36
[9]

Soulcatcher [ Prefekt ]

nie zwróciłem uwagi aby cos działało źle, może po prostu neostrada znowu nie działa poprawnie

23.02.2003
15:37
[10]

Quicky [ Senator ]

U mnie działa wyśmienicie...

23.02.2003
15:38
smile
[11]

Kompoholik [ Designed by AI ]

LAN - Działa wybornie :)

23.02.2003
15:42
smile
[12]

[email protected] [ Wirnik ]

Melduje że na Aster City wszystko jest z zupełnym porządku. Tygrysek - chesz troche poczytać o problemach z NEO+ to zapraszam na www.pclab.pl. Tylko się nie przestrasz :-)

23.02.2003
15:45
smile
[13]

tygrysek [ behemot ]

Soul --> to chyba jednak TePsa nawala, bo 40% pingów tylko wraca :(

23.02.2003
15:50
[14]

Negocjator [ * ]

Dzisiaj w normie.

Jestem w LAN'ie i śmigam na OPERA 7.

23.02.2003
15:50
[15]

ShadowNET [ SNC WS1 ]

u mnie woczraj caly dzien mejl nie dzialal... :)

23.02.2003
15:54
smile
[16]

Zodiac [ ex-gladiator ]

GOL na Neo+ (domowy LAN) działa tak od dłuższego czasu. Czasami gorzej, czasami lepiej, ale ogólnie nie jest za dobrze.
Standardowo pingi są ogromne i nie niższe niż 500ms, za sprawą tego samego co zwykle serwera TPNETu. Tutaj aktualny stan na dzień dzisejszy -->

23.02.2003
15:55
smile
[17]

yuppie [ Generaďż˝ ]

A umnie tak jak zawsze:
Ani dobrze, ani źle (ale jednak bardziej skłania się ku dobrze) To tyle jeśli chodzi o szybkość działania forum :) Jeśli chodzi o lagi to nadal się zdarzają, rzadko bo rzadko, ale się zdarzają (łącza kablowe).

23.02.2003
15:56
[18]

Lewy Krawiec(łoś) [ I can change ]

U mnie jakoś wyjątkowo dobrze działa internet

23.02.2003
16:08
smile
[19]

tygrysek [ behemot ]

E:\Documents and Settings\tygrysek>tracert www.gry-online.pl

Tracing route to www.gry-online.pl [195.150.18.10]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 100 ms 104 ms 103 ms 213.25.2.40
3 18 ms 19 ms 19 ms 80.48.54.133
4 20 ms 18 ms 19 ms 80.48.54.121
5 21 ms 22 ms 24 ms z.wro-r1.do.poz-r2.tpnet.pl [194.204.175.171]
6 21 ms 23 ms 21 ms 194.204.175.192
7 55 ms 78 ms 78 ms z.lodz-r1.do.wro-r1.tpnet.pl [194.204.175.158]
8 23 ms 26 ms 26 ms 194.204.175.190
9 28 ms 26 ms 29 ms do.lodz-ar1.z.lodz-r1.tpnet.pl [213.25.5.210]
10 540 ms 479 ms 489 ms z-TPNETu.lodz-gw.pol34.pl [213.76.0.98]
11 513 ms 497 ms 509 ms z-lodz-gw.waw.krakow.622.pol34.pl [212.191.225.8
2]
12 544 ms 495 ms 507 ms gwk.cyfronet.krakow.pl [195.150.1.179]
13 183 ms 140 ms 162 ms goliis.gry-online.pl [195.150.18.10]

Trace complete.

23.02.2003
16:18
[20]

mikmac [ Senator ]

mam dokladnie to samo. Lacze Neo+

Juz kiedys podnosilem ten problem. Pingi nie schodza ponizej 500 ms. Zazwyczaj okolo 800. Duzo packet loss.
Tyle ze ten problem mam tylko z GOL-em. Inne strony chodza wysmienicie.
Juz to reklamowowalem w Neostradzie i koles doszedl do wniosku, ze jest to jakis problem na lodzkiej bramce sieciowej (albo jakos tak - w kazdym razie gdzies w Lodzi utyka polaczenie z Krakowem). Lodz to jedno z wyjsc TPSY. Jak do tej pory nic nie zmienili.

Wczoraj i dzis rano byl koszmar - 19/20 odswiezen GOL-a nie udawalo sie....

link do mojego starego watku o tym... tam bylo sporo tabelek!

23.02.2003
16:19
smile
[21]

Paudyn [ Kwisatz Haderach ]

Na Aster City wszystko w porządku

23.02.2003
16:23
[22]

tygrysek [ behemot ]

mikmac --> masz dokładnie ten sam problem co ja :(, tylko że jestem z Poznania ...


teraz o dziwo chodzi dobrze GOL, ale wczoraj i dziś do 15:00 większość razy spotkałem się ze niedostępną stroną :(

23.02.2003
16:30
[23]

mikmac [ Senator ]

tygrysek -->
dokladnie to samo - wczoraj i dzis do 15 - mniej wiecej.

po prostu koszmar - czulem sie tak jak bym mial net odciety :-(

23.02.2003
16:34
[24]

Adamss [ -betting addiction- ]

tygrysek --> racja u mnie takze kiepsko chodzil i jeszcze caly czas kiepsko chodzi :/ ale trza z tym jakos wytzrymac - moze sie pozniej poprawi, przynajmniej mam taka nadzijeje :|

23.02.2003
16:35
[25]

Zodiac [ ex-gladiator ]

Miałem dokładnie tak samo. Przez 90% prób nie ładowało strony. Opera wyrzucała błąd.
Aktualnie jest o niebo lepiej.

23.02.2003
16:36
[26]

massca [ ]

witam
ja nie moge utworzyc nowego watku :((((

23.02.2003
17:00
[27]

Piotrasq [ Seledynowy Słonik ]

Na Chello też nie jest rewelacyjnie. Nie zwalajcie wszystkiego na Tepse...

23.02.2003
17:07
[28]

Piotrasq [ Seledynowy Słonik ]

I jeszcze jeden przykład, jak mi działa GOL...

23.02.2003
17:12
[29]

mikmac [ Senator ]

piotrasq -->
to tym masz chello a nie jakas tepse ??? :-)

przypatrz sie dokladnie traceroutom. Kazdy z Neo+, ktory tu sie wypowiadal ma problem wlasnie w Lodzi na jakims tam TPNET-ie.
Kiepsko sie znam na tym ale to dziwne bo do innych serwerow przez ten TPNET jest ok...tylko do GOL-a sie wali!

23.02.2003
17:29
[30]

_Luke_ [ Death Incarnate ]

A propos dziwnego dzialania GOLa --->

23.02.2003
20:58
smile
[31]

Piotrasq [ Seledynowy Słonik ]

mikmac -----> nie będę zakładał sobie przecież, jakiegoś dziadostwa ! :DDDD

23.02.2003
21:11
[32]

Hebron [ _)V(_CaRboN ]

U mnie tak samo jak u Ko - tez mam osiedlowego lana - czasem dziala bez zadnych problemów ( wątki które maja duzo wiecej niz 100 postów ładują sie w 4-5 sekund lub troche wolniej ) a czasem nie dziala w ogole.

23.02.2003
21:19
[33]

Sephion [ One Winged Angel ]

U mnie to nie ma kompromisu ;) Albo dziala OK, albo jest tragicznie. Przewanie mam ping ponizej 100, ale sa czasami dni, ze jest slabiutko :(

23.02.2003
21:38
[34]

Toldi_GOL [ Konsul ]

U mnie na SDI tez to dziwacznie chodzi, a raczej raz chodzi raz nie ;) czasem strona sie wyswietla, ale nie laduja sie style css i smiesznie to wszystko wyglada :). Moze to przeciazenie serwera? Jesli to wina tpsa na jakiejs trasie wiec moze jakies pisemko do telekomuny? Przeciez tak byc nie moze ...

23.02.2003
21:45
[35]

Soulcatcher [ Prefekt ]

tak jak już mówiłem w marcu będą zmiany na lepsze jeżeli chodzi o transfer

23.02.2003
21:47
[36]

mikmac [ Senator ]

Soul --> tylko w naszym wypadku to nie wina waszych serwerow... no moze czasami (np brak css co ktorys tam raz)
tak jest od poczatku jak mam Neo+ (pol roku). Ciagle zwalnie gdzies w Lodzi na serwerze TPNET. Tam dostaje opoznienie ponad 0,5 sekundy.
Czemu GOL sie w ogole nie wlaczal ostatnio to nie wiem.

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.