GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

shogun a karty ze stajni ati

29.01.2003
18:13
[1]

gabrycha [ Junior ]

shogun a karty ze stajni ati

co trzeba zrobić aby shogun zaczął działać na radeonie np. 8500le

29.01.2003
18:20
[2]

xmaster [ Konsul ]

A co nie działa Ci?? dziwne ja mam radka 9000 (ale to też ATI) i shogunik śmiga
opisz konfigurację stery itp. to może powiedzieć cos więcej

29.01.2003
18:26
[3]

gabrycha [ Junior ]

mam radka sapphire 8500le. sterowniki ati z kwietnia 2002.wszystko było dobrze do czasu az nie zmieniłem rivy tnt m 64 na te karte.

29.01.2003
18:44
[4]

gabrycha [ Junior ]

instalka idzie spoko ale jak chce odpalić grę ukazuje się komunikat błąd prog.exe. mój kumpel ma radka 7000 i ma ten sam komunikat.

01.02.2003
18:55
smile
[5]

POLUXIEL[AoG] [ Centurion ]

Gabrycha >>>>> mialem Rad9000 teraz mam Rad8500 full i jedynie co zauwazylem to sporadyczne i charakterystyczne skakanie obrazu i rozsmarowywanie tekstur. Ale ogolnie to bylo spoko, szybko i stabilnie.
Sterowniki, ktore uzywalem i Shogun oraz Medieval byl stabilny, to: 7.74 - 7.75 - 7.79 - 7.80 - 7.81 (obecnie 7.81).
DX 8.1
Pozostale ustawienia:
Direct 3D - suwak na samej gorze ustawiony na MAX
Ptaszek / kropka przy ustawieniu "JAKOSC"
synchronizacja VSync - wylaczona
Obecnie sporadycznie wyskakuje do Windy (uzywam 98 oraz 2000proff)

PS.
Moim zdaniem kod gry nie radzi sobie z Radkami. Widocznie jest optymalizowany pod GForca (podobny problem jest z Icewind Dale II) , a szkoda, bo Radki moim zdaniem rzadza i nie zmienie go na GF gdy obejrzalem wyniki 3Dmarka 2001 oraz jak wyglada Morrowind na Radku.
Kiedys mialem GF2 mx 400 potem GF4 mx 4XX teraz mam Radka 8500full (pixel shader & wertex shader rulez).

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.