gracz12301 [ Senator ]
Schabowe:D
Mam pytanie.Muszę zrobić kotlety schabowe na obiad i nie wiem jak się je teraz "macza".Najpierw w mące,w jajku czy bułce?Może ktoś wie i napisze mi w jakiej kolejności się "zamacza" kotleta:)
Arxel [ Kostka Rubika ]
Mąka--> jajko --> bułka
gracz12301 [ Senator ]
O kurde,dzięki za tak szybką odpowiedź.
zoloman [ Legend ]
ja najpierw w jajku taplam
kefirek09 [ Senator ]
jajko ---> mąka ---> bułka
Tak dlatego, bo jak kotlet jest mokry od jajka, to lepiej się bułka przykleja i mąka :)
P.S. Można jeszcze dodać sezam do bułki :)
Pshemeck [ Legend ]
Pierw maka, potem jajko , potem bulka. Nigdy inaczej. Ja robie nawet na dwa razy czyli powtarzam czynnosc... Wychodza smakowite :D
Fett [ Avatar ]
polecam kiedyś wypróbować kotlecika z panierką ze zmielonych płatków kukurydzianych corn flakes, zamiast z bułki tartej :)
Pshemeck [ Legend ]
Fett - Zgadza sie, tez jest super. Niektorzy nawet miela orzechy i w tym panieruja miesko.
gracz12301 [ Senator ]
dzięki:)
zoloman [ Legend ]
Fett--> jadłem ryby w takiej panierce, dobre
mirencjum [ operator kursora ]
No i widzisz. Zamiast pilnować kotletów, to ty piszesz na forum. Spaliły się!
ArtoseruS [ The Big Stone ]
Mmm ale mi smaka narobiliście :P
s1ntex [ Senator ]
5 gwiazdka dla mirencjuma za poczucie humoru!
Pshemeck [ Legend ]
Schabowe sa ok, tyle ze niektorzy robia je zbyt cienkie :D Oszczedzanie nie zawsze poplaca...
Co do gwiazdek Mirencjuma to ja sie boje czy mu miejsca starczy na gwiazdki...bedzie trzeba poszerzyc forum.
Arxel [ Kostka Rubika ]
Pierw jajko, potem maka , potem bulka.
ee.. A jak niby bułka ma się "przykleić" do mąki..? :) Toż to bez sensu.. ;)
Pshemeck [ Legend ]
Pomylka :) Pierw maka potem jajko.... Przepraszam :D Bylem swiecie przekonany ze wlasnie tak napisalem hehehe
kubomił [ Legend ]
Najpierw mąka potem jajo, młodzi zielarze.
gracz12301 [ Senator ]
Widzę że się rozwinął temat o schabowych:)
kefirek09 [ Senator ]
A jak robicie jajecznicę?
Pshemeck [ Legend ]
Za trudne pytanie :D Jaja na maslo lub maslo z innym tluszczem, ewentualnie pierw cebula, kurki, pomidory, pieczarki...rozne sa jajecznice :D
Arxel [ Kostka Rubika ]
Podchodzę do lodówki, otwieram lodówkę, drapię się po jajkach, zamykam lodówkę.. ;)
Irracjonalny Amisz [ Generaďż˝ ]
wole kurczaka
Shilka the Red [ Ponury Grzybiarz ]
przykro mi ale zaden z was nei ma racji, moze dawniej sie tak maczalo ale teraz zgodnie z ISO 9001, i PN:EN 1236:2010 i unijna dyrektywa nr HACCP 1546/12/KSch/2010 najpierw moczymy w mleku 2,0% (+/- 0,1%) w certyfikowanej homologowanej namaczarce, pozniej pokrywamy maka chleba swietojanskiego -1000 na grubosc 0,1mm specjalna oproszarka cyfrowa z laserowym pomiarem grubosci, na koniec w jajkach klasy 1-3, i bulce tartej wg osobnych przepisow
tak sie robi teraz, a kazdy inny sposob to ciemnogrod niezgodny z postepem i zdrowym rozsadkiem!
szczegoly na :
tadzikg [ Generaďż˝ ]
nie no zajebi...e teraz bede sobie robil obiady z unijnymi dyrektywami i normami. rpzbawilo mnie to
ale jak robie herbate zgodnie z tym co jest napisane na pudelku to co wtedy?
kubomił [ Legend ]
[23] no shit dude!
MacioraMZ [ Civilized Pig ]
tadzikg ----> Wtedy jest to uchybienie, a w domu zaraz znajdzie się policja. Ty zostaniesz zakuty w kajdany, i wyślą cię do puszki :D
TCPiP [ Pretorianin ]
Shilka the Red - powiem ci, że nieźle zawaliłeś :) Ale poza tym jak być dobrym kucharzem to tylko z ISO.