GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Schabowe:D

22.05.2010
16:30
smile
[1]

gracz12301 [ Senator ]

Schabowe:D

Mam pytanie.Muszę zrobić kotlety schabowe na obiad i nie wiem jak się je teraz "macza".Najpierw w mące,w jajku czy bułce?Może ktoś wie i napisze mi w jakiej kolejności się "zamacza" kotleta:)

spoiler start
wiem,że to banalnie śmieszne,ale nie jestem kucharzem i nie gotuje obiadów;]

spoiler stop

22.05.2010
16:30
[2]

Arxel [ Kostka Rubika ]

Mąka--> jajko --> bułka

22.05.2010
16:33
smile
[3]

gracz12301 [ Senator ]

O kurde,dzięki za tak szybką odpowiedź.

22.05.2010
16:33
[4]

zoloman [ Legend ]

ja najpierw w jajku taplam

22.05.2010
16:37
smile
[5]

kefirek09 [ Senator ]

jajko ---> mąka ---> bułka

Tak dlatego, bo jak kotlet jest mokry od jajka, to lepiej się bułka przykleja i mąka :)

P.S. Można jeszcze dodać sezam do bułki :)

22.05.2010
16:38
[6]

Pshemeck [ Legend ]

Pierw maka, potem jajko , potem bulka. Nigdy inaczej. Ja robie nawet na dwa razy czyli powtarzam czynnosc... Wychodza smakowite :D

22.05.2010
16:41
smile
[7]

Fett [ Avatar ]

polecam kiedyś wypróbować kotlecika z panierką ze zmielonych płatków kukurydzianych corn flakes, zamiast z bułki tartej :)

22.05.2010
16:42
[8]

Pshemeck [ Legend ]

Fett - Zgadza sie, tez jest super. Niektorzy nawet miela orzechy i w tym panieruja miesko.

22.05.2010
16:42
smile
[9]

gracz12301 [ Senator ]

dzięki:)

22.05.2010
16:44
[10]

zoloman [ Legend ]

Fett--> jadłem ryby w takiej panierce, dobre

22.05.2010
16:44
smile
[11]

mirencjum [ operator kursora ]

No i widzisz. Zamiast pilnować kotletów, to ty piszesz na forum. Spaliły się!

22.05.2010
16:45
[12]

ArtoseruS [ The Big Stone ]

Mmm ale mi smaka narobiliście :P

22.05.2010
16:46
smile
[13]

s1ntex [ Senator ]

5 gwiazdka dla mirencjuma za poczucie humoru!

22.05.2010
16:48
[14]

Pshemeck [ Legend ]

Schabowe sa ok, tyle ze niektorzy robia je zbyt cienkie :D Oszczedzanie nie zawsze poplaca...

Co do gwiazdek Mirencjuma to ja sie boje czy mu miejsca starczy na gwiazdki...bedzie trzeba poszerzyc forum.

22.05.2010
16:50
smile
[15]

Arxel [ Kostka Rubika ]

Pierw jajko, potem maka , potem bulka.

ee.. A jak niby bułka ma się "przykleić" do mąki..? :) Toż to bez sensu.. ;)

22.05.2010
16:51
[16]

Pshemeck [ Legend ]

Pomylka :) Pierw maka potem jajko.... Przepraszam :D Bylem swiecie przekonany ze wlasnie tak napisalem hehehe

22.05.2010
16:52
smile
[17]

kubomił [ Legend ]

Najpierw mąka potem jajo, młodzi zielarze.

22.05.2010
16:52
smile
[18]

gracz12301 [ Senator ]

Widzę że się rozwinął temat o schabowych:)

22.05.2010
17:35
[19]

kefirek09 [ Senator ]

A jak robicie jajecznicę?

22.05.2010
17:36
[20]

Pshemeck [ Legend ]

Za trudne pytanie :D Jaja na maslo lub maslo z innym tluszczem, ewentualnie pierw cebula, kurki, pomidory, pieczarki...rozne sa jajecznice :D

22.05.2010
17:44
smile
[21]

Arxel [ Kostka Rubika ]

Podchodzę do lodówki, otwieram lodówkę, drapię się po jajkach, zamykam lodówkę.. ;)

22.05.2010
18:15
[22]

Irracjonalny Amisz [ Generaďż˝ ]

wole kurczaka

22.05.2010
18:34
[23]

Shilka the Red [ Ponury Grzybiarz ]

przykro mi ale zaden z was nei ma racji, moze dawniej sie tak maczalo ale teraz zgodnie z ISO 9001, i PN:EN 1236:2010 i unijna dyrektywa nr HACCP 1546/12/KSch/2010 najpierw moczymy w mleku 2,0% (+/- 0,1%) w certyfikowanej homologowanej namaczarce, pozniej pokrywamy maka chleba swietojanskiego -1000 na grubosc 0,1mm specjalna oproszarka cyfrowa z laserowym pomiarem grubosci, na koniec w jajkach klasy 1-3, i bulce tartej wg osobnych przepisow

tak sie robi teraz, a kazdy inny sposob to ciemnogrod niezgodny z postepem i zdrowym rozsadkiem!

szczegoly na :

22.05.2010
18:37
smile
[24]

tadzikg [ Generaďż˝ ]

nie no zajebi...e teraz bede sobie robil obiady z unijnymi dyrektywami i normami. rpzbawilo mnie to
ale jak robie herbate zgodnie z tym co jest napisane na pudelku to co wtedy?

22.05.2010
18:38
smile
[25]

kubomił [ Legend ]

[23] no shit dude!

22.05.2010
18:47
smile
[26]

MacioraMZ [ Civilized Pig ]

tadzikg ----> Wtedy jest to uchybienie, a w domu zaraz znajdzie się policja. Ty zostaniesz zakuty w kajdany, i wyślą cię do puszki :D

22.05.2010
18:53
[27]

TCPiP [ Pretorianin ]

Shilka the Red - powiem ci, że nieźle zawaliłeś :) Ale poza tym jak być dobrym kucharzem to tylko z ISO.

© 2000-2025 GRY-OnLine S.A.