GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Sernik na zimno i serki homogenizowane - potrzebna pomoc :)

23.02.2010
09:38
smile
[1]

Lozano23 [ Pretorianin ]

Sernik na zimno i serki homogenizowane - potrzebna pomoc :)

Otóż chciałbym zrobić sernik na zimno.

W przepisie mam podane, iż potrzebuję ileś tam serków homogenizowanych.

I tutaj zaczyna się problem - co to jest? :)
Przyznam, że nigdy się z czymś takim na półkach sklepowych nie spotkałem.

Jeśli tego nie znajdę, to co mogę użyć w zamian?

Przepis biorę stąd:


Proszę o poważne wypowiedzi.
Dziękuję.

23.02.2010
09:41
smile
[2]

MajkelFPS [ Frag Per Second ]

Większość "Danio" to serki homogenizowane. Do tego sernika(też go robiłem) dodaj kawałki grubo pokrojonej czekolady mlecznej. Nie rób owocowych, bo wtedy wszystko traci smak.

23.02.2010
09:42
[3]

ElNinho [ STROH 80 ]

nie możesz nie znaleźć, jest chyba w każdym sklepie, a na pewno w marketach ;)

23.02.2010
09:45
smile
[4]

tomazzi [ Flash YD ]

Nie wiesz co to serek homogenizowany?


Sernik na zimno i serki homogenizowane - potrzebna pomoc :) - tomazzi
23.02.2010
10:15
[5]

Paul12 [ Buja ]

Ja do sernika zawsze wrzucam twaróg waniliowy z biedronki. Jest w takich kubełkach po 400 czy 500 gram. Konsystencja i smak są zajebiste, wychodzi lepsze niż z serkami homo.


Sernik na zimno i serki homogenizowane - potrzebna pomoc :) - Paul12
23.02.2010
11:12
smile
[6]

MajkelFPS [ Frag Per Second ]

[5] Dokładnie brah. Paul Ci dobre mówi. IMO najlepszy jest mielony z Krasnystawu ;D Waniliowy, nie bierz smakowych bo zawsze sobie sam możesz zmienić. I jak wcześniej napisałem dodaj pokruszonej czekolady.

23.02.2010
12:26
[7]

Dessloch [ Legend ]

eh ta mlodziez.

kiedys taki serek homogenizowany z [4] to podstawa sniadania:>
nie zebym byl stary zaznacze

23.02.2010
12:36
[8]

Lukxxx [ Generaďż˝ ]

Cieniasy. Ja jak robię sernik na zimno to ser sam z 5l mleka i śmietany robię. To dopiero jest smak.

© 2000-2025 GRY-OnLine S.A.