Lozano23 [ Pretorianin ]
Sernik na zimno i serki homogenizowane - potrzebna pomoc :)
Otóż chciałbym zrobić sernik na zimno.
W przepisie mam podane, iż potrzebuję ileś tam serków homogenizowanych.
I tutaj zaczyna się problem - co to jest? :)
Przyznam, że nigdy się z czymś takim na półkach sklepowych nie spotkałem.
Jeśli tego nie znajdę, to co mogę użyć w zamian?
Przepis biorę stąd:
Proszę o poważne wypowiedzi.
Dziękuję.
MajkelFPS [ Frag Per Second ]
Większość "Danio" to serki homogenizowane. Do tego sernika(też go robiłem) dodaj kawałki grubo pokrojonej czekolady mlecznej. Nie rób owocowych, bo wtedy wszystko traci smak.
ElNinho [ STROH 80 ]
nie możesz nie znaleźć, jest chyba w każdym sklepie, a na pewno w marketach ;)
Paul12 [ Buja ]
Ja do sernika zawsze wrzucam twaróg waniliowy z biedronki. Jest w takich kubełkach po 400 czy 500 gram. Konsystencja i smak są zajebiste, wychodzi lepsze niż z serkami homo.
MajkelFPS [ Frag Per Second ]
[5] Dokładnie brah. Paul Ci dobre mówi. IMO najlepszy jest mielony z Krasnystawu ;D Waniliowy, nie bierz smakowych bo zawsze sobie sam możesz zmienić. I jak wcześniej napisałem dodaj pokruszonej czekolady.
Dessloch [ Legend ]
eh ta mlodziez.
kiedys taki serek homogenizowany z [4] to podstawa sniadania:>
nie zebym byl stary zaznacze
Lukxxx [ Generaďż˝ ]
Cieniasy. Ja jak robię sernik na zimno to ser sam z 5l mleka i śmietany robię. To dopiero jest smak.