Jak upiec krolika?

26.12.2009
17:27
[1]
koniec jest blisko [ Generał ]
Jak upiec krolika?

Mam krolika i postanowilem go upiec. Niestety za bardzo nie wiem jak :) Babcia nie pomogla.

W necie wiekszosc przepisow jest albo na smazone w glebokim tluszczu mieso, a troche ciezko bedzie mi go na surowo od kosci oddzielic, poza tym chyba zdrowszy pieczony. Reszta przepisow jest dosc skomplikowana i nie mam szans kupic skladnikow.

Popytajcie mamy jak macie pod reka, jak upiec krolika latwo i korzystajac z tego co jest w domu zawsze pod reka, a nie jakies wydumane skladniki.
26.12.2009
17:29
[2]
mariosprinter [ Generał ]

Mam krolika i postanowilem go upiec.
Ten tekst rozwala.

Żeby nie było offtopu - wwwkroliki-hybrydaplpotrawyl
Wypowiedź została zmodyfikowana przez jej autora [2009-12-26 17:36:21]
26.12.2009
17:30
[3]
Blackthorn [ Generał ]

Zrob grila przed blokiem :)
26.12.2009
17:32
[4]
Mipari [ Senator ]

Tak jak kurczaka
26.12.2009
17:33
[5]
koniec jest blisko [ Generał ]

Sugerujesz uzyc posypki do kurczaka? :

Na pewno bedzie pasowac...?
26.12.2009
17:36
[6]
Mipari [ Senator ]

Tak, będzie pasować ;)
26.12.2009
18:34
[7]
koniec jest blisko [ Generał ]

Cos czuje ze mnie wkrecasz. Nie po to te sliczne male stworzonka oddaja zycie aby potem smakowac jak KFC...
26.12.2009
18:54
[8]
Benedict [ Generał ]

Jesli krolik jest na etapie "malego, slicznego stworzonka" to pamietaj, ze tak jak czlowiek, krolik to tez zwierze, ktore czuje bol i dlatego, zanim wsadzisz go do garnka, powinienes go humanitarnie zabic.

Ja raz pieklem krolika, posypalem go tym, co bylo w szafce - carry, kurkuma, slodka papryka, troche slodkiego wina, niezbyt smacznie wyszedl. Pieklem na wyczucie (sprawdzajac co jakis czas mieso).
26.12.2009
19:01
[9]
koniec jest blisko [ Generał ]

Nie uwierzylem w posypke do kurczakow...

I ostatecznie tez poszedlem na wyczucie: posypalem sola, pieprzem, natarlem czosnkiem, posypalem ziolami prowansalskimi i oblozylem cebula :)

Teraz lezakuje i nabiera smaku (oby!). Dam znac jak wyszedl. Szkoda ze nikt wiekszego doswiadczenia nie ma...
26.12.2009
19:08
[10]
DARKI [ Lodzermensch ]

Sorka, nie mogłem się powstrzymać przed wstawieniem tego obrazka...:D
26.12.2009
19:12
[11]
battle man [ Crystal Skull ]

<--------------- ;,D
LOOOL
26.12.2009
19:22
[12]
bebzoon™ [ Pretorianin ]

pamiętaj o buraczkach !!!
26.12.2009
19:38
[13]
wata_PL [ Ogniomistrz ]

Jeśli masz królika hodowlanego tzn takiego przeznaczonego do jedzenia, zakładam ze odciąłeś głowę łapy i wyjąłeś z niego "bebechy" podsmażasz delikatnie na patelni na smalcu koniecznie z każdej strony po czym wkładasz do garnka dodajesz kilka cebul posiekanych w kostkę, kostkę smalcu czosnek ja bardzo lubię wiec dodaje przeważnie 1 cały sol pieprz majeranek dusisz około 1h na wolnym ogniu palce lizać
Składniki
4-5 cebul
1 cały królik(pocięty oddzielnie nogi grzbiet)
1 kostka smalcu
sól pieprz majeranek czosnek dla smaku

P.S Królik to najlepsze mięso obok krewetek jakie jadłem:)
Edit
Caine---->Sarenka tez jest bardzo smaczna ale np wole dzika tylko musi być dobrze zbadany bo ma włośnice i wiele innych chorób
Wypowiedź została zmodyfikowana przez jej autora [2009-12-26 20:14:35]
26.12.2009
19:41
[14]
Caine [ Legend ]

wata_pl: aż mi ślinka pociekła! U mnie w domu z królika robi się przeważnie pasztet, na szczęście w zamrażarce czeka sarenka od zaprzyjaźnionego myśliwego.
26.12.2009
19:51
[15]
Xayano [ Pretorianin ]

Super, ale to idealnie dobrane forum!!!
26.12.2009
20:06
[16]
errorek18 [ Konsul ]

NIE nie rób tego
26.12.2009
20:11
[17]
errorek18 [ Konsul ]

Losie jakie tematy !!! :p


Jak tak dalej pójdzie to będą takie miejwięcej tematy !!

,,jak sie pozbyc teściowej''
,,czy z komórki można dźwonic" xdd
,,jak wsadzic dyskietkę do napędu :p"

RZECZYWIŚCIE NADCHODZI KONIEC ŚWIATA XD
26.12.2009
21:28
[18]
koniec jest blisko [ Generał ]

wata_PL: Przepis juz mi sie podoba! Szkoda ze inaczej zdazylem przyrzadzic. Tez uwielbiam krewetki, wiec licze ze i krolik mi podejdzie skoro polecasz :)

Najwyzej nastepnego tak zrobie.
26.12.2009
23:51
[19]
koniec jest blisko [ Generał ]

Kroliczek upieczony, wyszedl super.

Smak moze niezbyt wyrazisty, przydalby sie jakis sos do podkreslenia albo wiecej przypraw, ale kruchutki taki fajny. Nie sadzilem ze sie uda :)

Polecam kłuliki na obiadek :)
26.12.2009
23:55
[20]
aterazione [ Senator ]

Co na Króliczej wyspie mieszkasz że kurczaków nie mają zostaw go w spokoju zjedz marchewke
31.12.2009
18:01
[21]
Xayano [ Pretorianin ]

[17] dokładnie
31.12.2009
18:06
[22]
legrooch [ MPO Squad Member ]

Azz ==> Szkoda, że dopiero teraz wątek zobaczyłem :)
Kilka słów mógłbym Ci napisać na temat przyrządzania :)
Tak samo zająca :)
31.12.2009
18:35
[23]
koniec jest blisko [ Generał ]

To napisz :) Kolejnego niedlugo bede robil.

Na razie upieklem perliczke, ale smakuje jak... kurczak :) Mysle ze bym nie rozpoznal.
31.12.2009
18:37
[24]
legrooch [ MPO Squad Member ]

To robiliśmy (nie mam teściowej pod łapą, więc czy 100% identycznie powiem później):
smakowityplprzepis164krolik-pieczony-z-musztarda
wątek: Jak upiec krolika?
© 2000-2014 GRY-OnLine S.A. game guide