Pawlik_Orginal [ Centurion ]
Kącik młodego pirotechnika. CZ1 Saletra
Regulamin:
1.Pisac na temat.
2.Nie pisać czegoś co już było
3.PIsać dokładnie
4.DZieci i Młodzież poniżej 18 raku życia: Proszę o nietestowanie żadnych mieszanek bez opieki dorosłych !!!
5.Przez wszystkie części zbieram przepisy na proch czarny strzelecki domowej roboty... Receptury będe dopisywane do listy która będe pisał na poczatku...
6.Komentujcie
-------------------------------------------------
Produkty: Saletra potasowa (można kupic w miejszych sklepach najlepiej na wsiach lub niedaleko gospodarstw). Słuzy do peklowania mięsa ale mam inne zastosowanie :P
Cukier: Zwykły biały
Owijac i podpolać: najlepiej w chusteczkach 3-4 warstwowych lub w ręcznikach kuchennych jednorazowych.
------------------------------------------------------
Chciałem sie odrazu spytać co jest prawdą:
Od dziecka sie uczyłem że Saletre która jest w tym wątku przewodnia miesza się w proporcjach 50/50% z cukrem.... Lecz ostatnio testowałem 30%cukru 70% saletry i był o wiele lepszy efekt....
Mieliście już doczynienia z takimi "zabawami" ??